Samsung Galaxy Note 9 ar putea veni un senzor de amprentă pe ecran

Samsung Galaxy Note 9 ar putea veni un senzor de amprentă pe ecran

Samsung Galaxy Note 9 ar putea fi primul telefon al producătorului care să vină cu un senzor de amprentă integrat în ecran, conform celor mai noi predicții.

Integrarea unui senzor de amprentă în ecranul unui telefon pare să fie, în continuare, o problemă destul de mare pentru producători, având în vedere că niciunul dintre giganți nu a reușit să aducă o astfel de tehnologie pe piață.

Samsung Galaxy S8 a fost primul din serie care a mutat senzorul de amprentă pe spate, ca urmare a premierei ecranului Infinity Display, care ocupă mai toată suprafața feței telefonului. Dacă senzorul a fost bine plasat în laterala camerei, asta s-a discutat deja și putem afirma că se putea mai bine, dar cu timpul te obișnuiești și așa, cel puțin dacă folosești mâna dreaptă pentru a debloca telefonul.

Analistul de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, este de părere că senzorul de amprentă de pe  Samsung Galaxy Note 9 va fi integrat în display-ul telefonului. Kuo este cunoscut mai degrabă pentru predicțiile pe care le face în legătură cu produsele lansate de Apple, dar are o înțelegere destul de bună a întregului mecanism asiatic de producție și furnizare de piese.

Cu ajutorul unui senzor optic, vei putea debloca telefonul punând degetul direct pe ecran, într-o zonă creată pentru această funcție. Despre aceeași tehnologie s-a zvonit că va fi prezentă atât pe S8, cât și pe Note 8, dar Samsung nu a avut gata senzorul la timp.

Conform lui Kuo, sunt trei companii care încearcă să obțină contractul de la Samsung, iar până acum cei de la BeyondEyes și de la Samsung LSI au trimis mostre pentru verificare. Rămâne de văzut dacă senzorul va fi gata la timp și pentru Samsung Galaxy S9, sau dacă avem de așteptat până în toamna lui 2018 pentru el.