Samsung Galaxy Note 7 ar putea reveni și pe piețele globale

Samsung Galaxy Note 7 ar putea reveni și pe piețele globale

Samsung Galaxy Note FE este modelul relansat al telefonului Note 7 și ar putea să ajungă, în curând, pe piețele globale.

Galaxy Note FE a fost produs într-un lot de aproximativ 400.000 de bucăți, acestea fiind pregătite pentru piața din Coreea de Sud. Conform retailerilor locali, clienții s-au înghesuit să cumpere dispozitivul reparat și readus pe piață. Comparativ cu săptămâna trecută, numărul de activări ale device-urilor a crescut cu 60%, arătând popularitatea acestuia.

Cele mai bine vândute variante ale lui Samsung Galaxy Note FE sunt Black Onyx și Blue Coral, unele magazine rămânând fără stocuri. Prețul smartphone-ului este de aproximativ 610 dolari, iar asta îl face cu 20% mai ieftin decât prețul de lansare al device-ului ajuns pe piață în urmă cu un an. Într-adevăr, asta îl face mai scump decât alte dispozitive lansate tot în acea perioadă a anului trecut.

Samsung Galaxy Note FE este scos în evidență ca fiind ”ediție limitată”, oferindu-le fanilor seriei șansa de a deține o ”parte din istoria telefoanelor mobile”. Un oficial al Samsung a declarat că stocul actual nu va fi refăcut odată cu vânzarea telefoanelor. Ce-i drept, avem parte de un stoc redus, creat în mod artificial de către companie.

Între timp, Samsung Galaxy Note FE s-ar putea lansa la nivel global până la finalul acestei luni, conform unei surse din interior. Compania nu ar fi specificat, momentan, în ce țări va ajunge telefonul, dar este foarte probabil ca lansarea telefonului să fie limitată la un număr redus de țări, scrie androidauthority.com.

Analiștii au estimat că Samsung a produs aproximativ 2,5 milioane de telefoane înainte ca smartphone-ul să fie retras de pe piață. Cu toate acestea, nu toate Note 7 vor fi reparate pentru a fi repuse la vânzare; unele vor fi reciclate, iar altele vor fi folosite pentru diverse teste. Decizia de a lansa Note FE a fost salutată de organizații precum Greenpeace, dar Samsung era mai degrabă interesată să recupereze o parte din miliardele pierdute în urma eșecului telefonului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: