Samsung Galaxy A5 (2018) va fi lansat înainte de Galaxy S9

Samsung începe 2018 cu o oarecare forță. Înainte de Galaxy S9, pregătește modelul A5 (2018), care vine cu un display așa cum ar trebui.

Samsung Galaxy A5 (2018), din toate zvonurile de până acum, va arăta ca Galaxy S8, adică un display Infinity și câteva funcționalități pe care cea mai bună serie le are deja. Desigur, nu va avea aceeași putere de calcul. Principalul focus este pe design, pentru că Samsung nu mai poate livra doar telefoane ieftine și urâte. Ecranul va avea format 18.5:9, va fi AMOLED și interfața TouchWiz va fi peste Android.

Lansarea Samsung Galaxy A5 (2018) ar trebui să fie în ianuarie anul viitor, după cum scrie Computer Blog.  Firesc, nu există nimic confirmat, ci doar foarte multe informații „pe surse“, dar cum Galaxy S9 va fi lansat de Samsung înainte de MWC 2018, e firesc ca ianuarie să fie cea mai bună perioadă de introducere a unui dispozitiv nou.

Conform lui Dan Dragomir, Samsung Galaxy A5 (2018) va veni cu un procesor Samsung Exynos 7885, un octa-core cu două nuclee de mare putere și șase nuclee pentru consum redus de energie. Procesorul ajunge la frecvențe de 2,1 GHz, este realizat pe tehnologia de fabricați de 14 nanometri și are accelerator grafic bun. Mai mult, Samsung Galaxy A5 (2018) vine cu 4GB de memorie RAM și spațiul de stocare ar fi de 32GB.

[readmore]

Spre deosebire de Samsung Galaxy S8, senzorul de amprentă va fi mutat sub camera foto, astfel încât să nu pui constant degetul pe cameră. Rămâne de văzut dacă această noutate va fi preluată și pe Samsung Galaxy S9, care încă nu va dispune de senzor sub ecran. Vestea proastă cu Galaxy A5 (2018) e însă că ar veni cu Android Nougat, mai târziu ar primi și actualizare la Oreo. Nu în ultimul rând, prețul va fi rezonabil: sub 500 de euro sau aproximativ 2.000 de lei. Dar la banii ăștia ai putea alege oricând un Galaxy S8 resigilat sau un Galaxy S7.

Citește și: