Samsung DeX poate transforma un Lumia 950 în PC funcțional

Samsung DeX s-a lansat odată cu Galaxy S8, dar se pare că respectivul gadget este compatibil și cu alte smartphone-uri, precum Microsoft Lumia 950.

Premisa este simplă. Sperăm cu toții să fie doar o chestiune de timp până când telefonul din buzunar va putea fi transformat în timp real într-un computer fără un efort semnificativ. Problema ține de materializarea acestui vis folosind un echipament cross-platform ce necesită o procedură de configurare aproape inexistentă. În definitiv, știm cu toții că puterea de procesare necesară este ascunsă în smartphone-urile noastre de zi cu zi. Lipsea doar gadgetul care să faciliteze conectarea la un telefon sau tabletă a unor periferice precum mouse, tastatură sau monitor.

Primii care au venit la înaintare cu acest concept au fost cei de la Microsoft când au menționat pentru prima oară Microsoft Continuum. Micuțul switch îndeplinea exact sarcina detaliată mai sus. Din păcate, era limitat doar la anumite telefoane Microsoft, cu condiția ca acestea să ruleze cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows 10 Mobile.

Un pas în față de la acel punct a fost făcut de Samsung la momentul lansării Galaxy S8 și Galaxy S8+. În cadrul aceluiași eveniment a fost ilustrat Samsung DeX, o cutiuță care ar fi trebuit, în teorie, să fie compatibilă doar cu cel mai nou telefon al sud coreenilor. Conform clipului de pe YouTube pe care îl puteți vedea în întregime mai sus, realitate este cu totul alta.

Conform demonstrației realizate de youtuberul gazcart, Lumia 950 lansat în 2015 își face treaba foarte bine în tandem cu recent lansatul Samsung DeX. Nu știm dacă a adus modificări micuțului gadget Samsung pentru ca acest sistem să funcționeze, dar în clipul de mai sus totul pare surprinzător de simplu.

Dacă ar fi să ne aruncăm la zvonuri, nu este exclus ca această dovadă de compatibilitate să fie derivată din faptul s-ar putea să fie lansat un Galaxy S8 Microsoft Edition în viitorul apropiat. Rămâne să vedem ce anunțuri vor fi făcute în următoarea perioadă pe marginea aceluiași subiect.

Alexandru Puiu
12:00 24.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video