Riscurile sunt reale: De ce au fost chemate în fabrică 53.000 de mașini Tesla

Riscurile sunt reale: De ce au fost chemate în fabrică 53.000 de mașini Tesla

Nu se întâmplă foarte des ca un producător să cheme înapoi în fabrică un număr semnificativ de autoturisme, dar Tesla tocmai a făcut acest gest.

Există multe autoturisme promovate ca fiind unele dintre cele mai sigure și andurante mașini. Respectiva listă include cu siguranță autoturismele Tesla printre creațiile altor producători. Din păcate, un comunicat recent confirmă faptul că un număr semnificativ dintre mașinile electrice ale americanilor au o problemă serioasă cauzată de utilizarea unei piese defecte în procesul de producție.

Nu a fost înregistrat nici un accident din cauza acestei probleme. Dacă ar fi să generalizăm, rareori se întâmplă ca un autoturism Tesla să fie implicat în incidente neplăcute. Cu toate acestea, dând dovadă de un comportament preventiv foarte costisitor pentru companie, oficialii Tesla au decis întoarcerea în fabrică a unui număr de 53.000 de autovehicule. Acestea nu vor fi înlocuite în întregime, ci le va fi schimbată o piesă cu un potențial defect.

Conform datelor oficiale, dintre cele 53.000 de autoturisme Tesla Model X și Tesla Model S, s-ar putea să prezinte un risc real doar 2-5% dintre ele. Important este însă să ajungă înapoi la un reprezentant Tesla orice mașină produsă între lunile februarie – octombrie 2016. În urma testelor amănunțite, imediat se va afla dacă este sau nu nevoie ca mașinile să fie băgate în service.

În ceea ce privește problema efectivă, este vorba de un sistem de frânare de mână ce s-ar putea la un moment dat să nu decupleze. Asta înseamnă că riscați să rămâneți pe loc, ceea s-ar putea să fie destul de frustrant. Nu există însă un potențial real de accident cauzat de problema piesei produse de Brembo, iar asta e mai important. Dacă vă gândiți că rămâneți fără mașină pentru o perioadă îndelungă din cauza acestei probleme de producție, vă înșelați. Doar 45 de minute durează ca piesa cu pricina să fie înlocuită, iar mașina să intre din nou în posesia proprietarului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: