19 apr. 2017 | 14:30

Audi și-a dezvăluit primul concept de mașină electrică: E-Tron Sportback

VIDEO VIDEO

Majoritatea companiilor importante din domeniul auto au anunțat mașini electrice în ultimii ani, iar acum a venit rândul celor de la Audi cu al lor E-Tron Sportback.

Concurența în domeniul mașinilor electrice nu este foarte mare momentan. Companii precum Renault au câteva modele compacte – entry-level, în timp ce Tesla prinde amatorii de produse high-end. Având în vedere istoricul celor de la Audi, intrarea lor în domeniul autovehiculelor cu propulsie electrică se va reflecta probabil într-un preț apropiat de cel al Tesla Model X.

În orice caz, primul concept de mașină electrică de la Audi tocmai a fost dezvăluit la salonul auto de la Shanghai. Modelul ilustrat în clipul de mai sus este intitulat E-Tron Sportback, deși s-ar putea să ajungă pe piață cu numele de Audi Q3 Electric, având în vedere că se apropie de aspectul general al acelui cross-over.

Deși va ajunge în reprezentanțele Audi abia în 2019, o mare parte dintre detaliile tehnice ale automobilului au fost deja confirmate. Producătorul german a afirmat că bolidul E-Tron Sportback va fi construit în jurul unui motor de 320kW. Prin intermediul unui așa numit boost mode, puterea va putea crește până la 370kW. În lumea reală, aceste cifre se reflectă într-o accelerație de la 0 la 100 kilometri la oră în doar 4,5 secunde.

Pentru ca experiența de navigare să fie una lipsită de stresul încărcării bateriilor, Audi E-Tron Sportback va folosi un acumulator de 95kWh. Conform lui Rupert Stadler, Directorul board-ului de manageri ai Audi AG, cei 95kWh ar trebui să se reflecte într-o autonomie de 500 de kilometri la o încărcare. Datorită procedurilor de testare diferite, merită reținut că EPA va certifica viitorul automobil ca având 442 de kilometri de autonomie în Statele Unite ale Americii.

Cum era de așteptat, în funcție de buget, veți putea configura propriul Audi E-Tron Sportback cu o varietate foarte mare de adaosuri pentru o performanță, confort sau autonomie sporită. În 2019 va începe producția la noul automobil și tot atunci ar trebui să poate fi și achiziționat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele