Rețelele sociale care nu elimină discursul instigator la ură ar putea fi amendate

Rețelele sociale care nu elimină discursul instigator la ură ar putea fi amendate

Un nou proiect de lege va amenda rețelele sociale care nu reușesc să elimine discursul instigator la ură și va ridica probleme serioase platformelor din mediul online.

De ceva vreme rețelele mari de socializare, precum Facebook, Twitter, încearcă să găsească soluții pentru a elimina postările și comentariile din mediul online care îi îndeamnă pe utilizatori la ură. Multe dintre opțiunile la care companiile au apelat în ultima perioadă ba nu au funcționat așa cum ar trebui, ba au fost profund criticate.

Se pare că de această dată rețelele sociale nu mai au nicio scuză. Un nou proiect de lege ar amenda deținătorii acestor platforme cu până la 50 de milioane de euro, dacă nu reușesc să elimine discursul ce îndeamnă la ură, conform HotNews. De asemenea, Comisia Europeană încă se gândește când va propune regulile care să descurajeze un astfel de comportament în mediul online.

Ministrul de justiție din Germania, Heiko Maas, nu mai are răbdare până în acel moment când companiile mari din industria High-Tech vor începe să-și schimbe atitudinea cu privire la această problemă și până când vor veni cu soluții pentru tratarea ei. Așa că acesta decide să ia soarta în propriile mâini, forțând platformele să vină într-un timp cât mai scurt cu metode de îndepărtare a discursului ilegal și care instigă la ură.

Drept urmare, Maas a propus o nouă lege care le solicită companiilor gigant din mediul online să îndepărteze discursul care este în mod evident incitator și ilegal în mai puțin de 24 de ore, iar cel care nu este instigator într-un mod evident, în maximum șapte zile. Dacă rețelele sociale nu identifică o soluție rapidă la aceste probleme, vor risca amenzi de până la 50 de milioane de euro, iar cei care lucrează în cadrul companiilor ar putea primi amenzi de până la 5 milioane de euro, conform acelorași surse.

Deși proiectul lui Maas trebuie să fie aprobat de guvern  și de Parlament, acesta susține că cel mai probabil el va fi aprobat până la începerea alegerilor în Germania, adică până pe 24 septembrie.

Citește și:
Etichete: