Twitter introduce o funcție prin care va reduce conținutul abuziv

Twitter introduce o funcție prin care va reduce conținutul abuziv

Twitter a anunțat introducerea unor schimbări ale serviciului, pentru a minimiza problemele de securitate și abuz asupra rețelei.

Compania ne informează că va înceta să creeze noi profiluri abuzive, care nu țin cont de condițiile de desfășurare a activității de pe site. Astfel, va putea oferi un context mai sigur pentru comunicarea dintre utilizatori, eliminând abuzurile din cronologia mesajelor, postări sau din profilurile create.

Conform Tech Cruch, cel mai adesea, cei care creează conturi abuzive pe rețeaua Twitter dețin mai multe conturi, sub nume diferite, de aceea sunt greu de localizat și eliminat.

Compania a afirmat că este în căutarea unor soluții pentru aceste probleme majore și că lucrează să îi identifice pe cei care au conturile suspendate și al căror scop principal este să hărțuiască și să îi abuzeze pe ceilalți utilizatori. În urma identificării, următorul pas este acela de a-i împiedica să creeze noi profiluri, diminuând astfel efectele sociale negative.

În plus, Twitter va implementa o măsură numită ”safe-search” (care presupune o căutare în condiții de siguranță) pe baza căreia va elimina toate tweet-urile care cuprind conținuturi sensibile pentru utilizatori, dar și pe cele de pe conturile blocate sau dezactivate.

Cu toate că aceste conținuturi nu vor fi eliminate de pe rețeaua de socializare, partea pozitivă este că utilizatorul va avea posibilitatea de a controla ce posturi vrea să vadă sau să blocheze. O funcție care va putea fi accesată în setările utilizatorului.

Totodată, compania își propune să elimine, pe lângă conturile și posturile abuzive, comentariile care se încadrează în această categorie. În acest mod, urmărirea unor conversații devine mai productivă și mai relevantă pentru utilizator. Deși toate aceste informații nu vor fi excluse de pe rețeaua de socializare, ele nu vor mai fi la fel de proeminente.

Deciziile propuse pot pune compania într-o poziție destul de sensibilă și rămâne de văzut pe baza căror criterii vor elimina conversațiile ofensatorii sau le vor evidenția pe cele relevante. Însă pentru că se pune foarte mare accent pe preferințele utilizatorului, cel mai probabil cuvântul acestora va cântări cel mai mult în aceste probleme.

Deși ne intrigă să vedem care va fi aplicabilitatea funcției pe care Twitter o propune, schimbările vor fi accesibile abia în cursul zilelor și săptămânilor următoare.

Citește și: