Reacțiile Facebook vor fi disponibile și pentru comentarii

Reacțiile Facebook vor fi disponibile și pentru comentarii

La mai puțin de o lună după ce Facebook a introdus reacțiile pentru aplicația de messenger, aceleași funcții au fost extinse și pentru comentarii.

Facebook vrea să ne acapareze din toate părțile cu emoticoane, iar acest fapt este evidențiat de ultimele implementări ale companiei. Dacă înțelegem rostul reacțiilor la postări, inițiativa Facebook venind din încercarea de a le permite utilizatorilor să se exprime cu mai multă ușurință pe platformă, nu putem spune același lucru și despre reacțiile pentru comentarii.

Compania ne arată o prescurtare, generată de un singur click, a emoțiilor și a cuvintelor pe care le-am putea scrie. Însă în ce măsură este aceasta benefică? Comunicarea nu se face doar pe baza emoticoanelor, iar deși acestea sunt apreciate de utilizatori, nimeni nu-și dorește să fie acaparat de acestea. Ultima implementare și abordare a companiei pare să aglomereze inutil secțiunea de comentarii și poate genera un haos din simplul motiv că nimeni nu va mai avea o conversație reală.

Facebook își justifică mișcarea raportându-se la nevoile și dorințele utilizatorilor de pe platformă: „Utilizatorii ne-au spus că ar dori să aibă la dispoziție mai multe modalități prin care să-și exprime reacțiile într-o conversație pe Facebook, așa că le vom extinde abilitatea de a reacționa la comentarii”, menționează un reprezentant al companiei, potrivit Mashable.

Se pare că, pentru moment, noua implementare nu le va fi disponibilă tuturor, ci își va face loc treptat în viețile noastre. Însă nu e greu de imaginat ce va oferi această funcție- la fel ca în cazul reacțiilor la postările din News Feed, poți adăuga una dintre cele șase reacții la comentariile pe care le întâlnești în cale.

Faptul că această implementare se extinde asupra comentariilor poate fi un lucru mult așteptat sau unul teribil, depinzând foarte mult de părerea pe care o ai despre emoji-uri. Totuși, indiferent de părerea pe care o ai, cert este că secțiunea de comentarii va deveni ceva mai colorată.

Citește și: