De ce nu există mufă de căști pe telefonul Razer, deși e pentru gameri

De ce nu există mufă de căști pe telefonul Razer, deși e pentru gameri

Razer Phone este cel mai recent smartphone fără mufă de căști dintr-un lung șir de aparate, dar CEO-ul companiei a simțit nevoia să argumenteze decizia. 

Una dintre cele mai aprinse dezbateri din ultimul an a gravitat în jurul eliminării mufei de căști de pe smartphone-urile de top. Mi-am dat și eu cu părerea pe marginea subiectului într-un material destul de stufos. În opinia mea, căștile fără fir au evoluat suficient de mult, încât să nu mai ai motive să fugi de Bluetooth. Dacă ai făcut însă o investiție importantă într-o pereche de căști de calitate, este destul de frustrant că nu le poți lua în deplasare.

Razer, la fel ca Apple, include în cutia de la Razer Phone un adaptor de calitate de la USB la 3,5mm stereo. Chiar și în aceste condiții, CEO-ul gigantului în domeniul accesoriilor de gaming a ținut să argumenteze destul de frumos într-o postare pe Facebook de ce nu există o mufă de căști pe marginea noului telefon.

Spre deosebire de inginerii Google care au afirmat că Pixel 2 nu are mufă de căști pentru că este subțire și ne pregătește pentru viitor, Min-Liang Tan a avut alte motive pentru a elimina respectivul detaliu. În primul rând, spațiul aferent implementării acelei mufe a fost folosit pentru o baterie mai mare cu aproximativ 500 mAh. Datorită aceluiași detaliu, spațiul de ventilare este mai mare și nu numai. Ca o compensare, este foarte important de reținut că fiecare telefon Razer vine la pachet cu un adaptor DAC 24-biți certificat THX de la USB – C la 3,5mm stereo. Cu alte cuvinte, căștile cu fir ale celor care se ambiționează să le folosească în tandem cu un Razer Phone au mari șanse să se audă mai bine.

În altă ordine de idei, Razer a anunțat de curând o versiune actualizată a căștilor Hammerhead. Acestea erau de ceva timp disponibile într-o versiune standardard, dar acum pot fi achiziționate cu conector USB-C sau Bluetooth.