28 iun. 2017 | 08:09

RapidE: Aston Martin va lansa un super bolid electric în 2019

ENTERTAINMENT
RapidE: Aston Martin va lansa un super bolid electric în 2019

Aston Martin este una dintre companiile importante din domeniul auto și a anunțat în mod oficial că va intra în piața de mașini electrice în 2019.

Aston Martin RapidE a fost de mult timp subiectul unor zvonuri. Inițial, ar fi trebuit să se materializeze anul viitor prin intermediul unui parteneriat financiar cu LeEco. Din păcate, compania chinezească trece printr-o perioadă financiară foarte dificilă cauzată de expansiunea nesusținută în piețe noi. Ca urmare, britanicii au fost nevoiți să-și regândească planul de bătaie.

Sub formă de concept, Aston Martin RapidE a fost dezvăluită în 2015. La momentul respectiv, producătorul s-a ferit să facă vreo afirmație vizavi de disponibilitate. La ora actuală, toate specificațiile și detaliile referitoare la procesul de achiziție au fost confirmate în mod oficial.

Aston Martin RapidE este o mașină electrică de top cu 800 de cai putere. Va avea tracțiune integrală și se va produce în ediție limitată începând cu 2019. Momentan s-a făcut promisiunea că vor exista doar 155 de astfel de mașini, aproximativ o treime din valoarea vehiculată în urmă cu aproximativ un an. Nu este exclus ca britanicii să se răzgândească și să crească acest număr, dar este puțin probabil.

În principiu, nu vor exista mai multe versiuni de RapidE sau opțiuni de configurare. Modelul standard va avea un preț de achiziție de 225.000 de euro, cu mult peste un Tesla Model S de top care are un motor de 760 de cai putere și costă ,,doar” 100.000 de euro. Pe partea tehnologică, Aston Martin va colabora pentru RapidE cu Williams Advanced Engineering, creatorii conceptului original pentru noua mașină.

Întrebat de Reuters cum va fi finanțat proiectul, Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin a afirmat că, după retragerea LeEco, s-a optat pentru finanțarea integrală de către compania pe care o conduce. Tot LeEco a cauzat probleme materializării în timp util a Faraday Future, după ce s-a retras dintr-o investiție de 1,3 miliarde într-o fabrică din Nevada.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele