Aston Martin DB11 s-ar putea să fie cea mai frumoasă mașină

Aston Martin DB11 s-ar putea să fie cea mai frumoasă mașină

Salonul auto de la Geneva a fost gazda unor lansări foarte importante, începând cu Bugatti Chiron și încheind cu noul Aston Martin DB11.

Dacă aveți o afinitate pentru mașinile lui James Bond din ultimele decenii, este aproape inevitabil să nu fi dezvoltat o obsesie pentru Aston Martin. Compania britanică nu și-a făcut un obicei din a lansa mașini noi pe bandă rulantă, dar în momentul în care face acest gest, reușește cu siguranțăs să întoarcă priviri.

Aston Martin DB9 a fost considerat lider pe segmentul său de mașini sport timp de peste 13 ani, dar noul Aston Martin D11 calcă cu mândrie pe urmele fratelui mai mare cu un design mai atrăgător și o performanță sporită. Tehnologia avansată este de asemenea la loc de cinste.

Noul Aston Martin DB11 este construit în jurul unui motor proprietar de 5,2 litri de tip V12 cu două chargere turbo. Acest pachet premium stă la baza unei forțe de 600 de cai putere. Structura exterioară, predominant, este realizată dintr-un aliaj de aluminiu ultra rezistent. Acest automobil este primul dintr-o nouă serie de creații a britanicilor ce va include pe viitor un nou model Vanquish și Vantage.

,,Ne propunem să facem cele mai frumoase mașini din lume. DB11 este întruchiparea absolută a ceea ce Aston Martin trebuie să fie și am muncit intens pentru a ne asigura că DB11 combină atât un design excepțional cât și cele mai noi tehnologii.” Dr. Andy Palmer – CEO-ul Aston Martin a sintetizat într-un mod foarte elocvent cum a ajuns să existe noul Aston Martin DB11.

Dacă sunteți amatori de performanță brută, motorul V12 din noul DB11 vă duce la 100 Km/h în doar 3,9 secunde, iar viteza maximă este de aproximativ 330 kilometri/oră. În ceea ce privește gadgeturile din interior, șoferul va avea toate informațiile la îndemână prin intermediul unui panou de 12 inci creat de Mercedes, iar acesta va fi asistat de un sistem de divertisment sub forma unui touchscreen secundat de 8 inci. Dacă nu vă încântă să stați cu mâna pe ecran, un touchpad este de asemenea disponibil pentru interacțiune. Are un sistem de camere ce vă ajută să vedeți în toate direcțiile ce se întâmplă în jurul mașinii, iar funcția de asistent parcare vă scapă de stresul parcărilor laterale. Prețul de start pentru această frumusețe de mașină este de 212.000 de dolari.

Aston-Martin-DB11_Embargo-010316-1400CET_02-copy

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: