Faraday Future anunță prima mașină electrică comercială a sa

Faraday Future anunță prima mașină electrică comercială a sa

După numeroase proiecte futuriste, Faraday Future a anunțat prima sa mașină electrică de serie cu numele Faraday Future FF 91 SUV.

Discutăm de câțiva ani de Faraday Future și, cu toate că știam că ar avea potențialul să devină un concurent serios pentru Tesla, abia acum am primit confirmarea oficială. FF 91 SUV este o mașină electrică cu un design futurist, dar unul care are toate șansele să se integreze pe șoselele actuale fără prea multe dificultăți.

faraday future FF 91 SUV 3

Mașina ilustrată în imaginile alăturate a fost dezvăluită zilele trecute în Statele Unite și, în teorie, are un set de specificații impresionante. Din păcate, pentru că va ajunge să se comercializeze abia în 2018, nu este exclus să vedem mici modificări aduse designului sau particularităților interioare. În mare parte, producătorul ne asigură ca aceasta este mașina electrică pe care o veți vrea anul viitor.

Faraday Future FF 91 SUV este o mașină electrică cu tracțiune integrală ce își poate întoarce simultan toate cele patru roți pentru realizarea unor parcări aparent imposibile. Are un motor de 1050 de cai putere și o baterie de 130kWh. Aceasta din urmă ar trebui să vă țină depare de priză pentru aproximativ 610 kilometri, o valoare menită să vă scape de stresul căutării stațiilor de alimentare electrice.

Deși nu avem un preț oficial pentru bolidul ilustrat mai sus, acesta se pare că va fi o alternativă pentru Tesla Model 3, cea mai ieftină mașină electrică a companiei lui Elon Musk. Faraday Future FF 91 SUV este surprinzător de rapidă, ajungând de la 0 la 100 kmph în doar 2,39 secunde. Încărcată cu display-uri, camere și un computer de bord foarte competent, inteligența artificială se pare că va juca un rol foarte important în această mașină. În mod autonom, se poate descurca să-și găsească un loc de parcare în apropiere, urmând ca apoi să vină singură la șofer.

În privința confortului oferit șoferului, scaunele se vor înclina și rabata similar cu un fotoliu din avion de la clasa întâi. Sistemul de divertisment vă recunoaște când intrați în mașină și vă redă automat muzica preferată.

faraday future FF 91 SUV 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget