Rețeaua care oprește atacurile malware și ransomware înainte ca ele să se întâmple

Rețeaua care oprește atacurile malware și ransomware înainte ca ele să se întâmple

Companiile din prezent își administrează rețelele prin procese IT tradiționale, care nu sunt adaptate noii ere digitale, dar asta s-ar putea schimba.

Compania americană de rețelistică și telecomunicații Cisco a lansat mai multe soluții de rețea care reprezintă unul dintre cele mai importante progrese în domeniu, în ultimii ani. Ele au rolul de a suplini sistemele de securitate cibernetică prezente deja pe calculatorul tău și să funcționeze în completarea lor pentru o protecție mai avansată. Noile rețele pot chiar identifica un atac ransomware de genul WannaCry înainte ca el să se întâmple și să-l neutralizeze. Prin această abordare, compania americană a creat o rețea care se adaptează și protejează în mod constant sistemele de calcul împotriva amenințărilor de securitate care sunt din ce în ce mai sofisticate.

Noua rețea poate recunoaște intențiile de utilizare, reduce pericolul amenințărilor care utilizează criptarea și poate chiar și învăța singură diverse comportamente. Majoritatea traficului pe Internet la nivel mondial rulează prin rețele ale Cisco, compania folosindu-se de acest lucru pentru a capta și a analiza aceste date. Mai departe, ea oferă departamentelor IT informații despre detectarea anomaliilor și anticiparea pericolelor în timp real, fără a compromite confidențialitatea datelor. Rețeaua se folosește, în principal, de procese de tip machine-learning și metode de analiză de bază.

De asemenea, noile soluții de rețelistică oferite de compania americană pot identifica 99% dintre atacurile criptate de tip malware sau ransomware chiar înainte ca acestea să se întâmple, conform reprezentanților Cisco. Practic, ele vor detecta o intenție rău-voitoare a unui software și vor izola atacul până ca acesta să apuce să se infiltreze și să infecteze mai multe sisteme de calcul legate la aceeași rețea.

Noile soluții de rețea oferite de compania americană sunt destinate folosirii la nivel business corporate și sunt valabile la comandă. Oficialii din cadrul Cisco nu au dat publicității sumele de la care tehnologia de rețelistică va fi disponibilă. Fiecărui doritor i se va face o ofertă personalizată de preț pe măsura cerințelor.

Citește și: