Quick Charge 4+ este cel mai rapid mod de a-ți încărca telefonul și deja a fost implementat

Quick Charge 4+ este cel mai rapid mod de a-ți încărca telefonul și deja a fost implementat

Foarte multe companii concurează pentru dezvoltarea unor soluții de încărcare rapidă, dar Quick Charge 4+ de la Qualcomm este deja implementată în telefoane.

Având în vedere cât de subțiri sunt smartphone-urile actuale, problema autonomiei reduse nu se va remedia prea curând sau vreodată. În schimb, ce putem face este să le încărcăm mai repede și foarte multe companii fac eforturi în această direcție. Qualcomm este una dintre cele mai importante din prisma faptului că se află în spatele celor mai populare procesoare de mobile de pe mapamond, iar o schimbare propusă de ea, poate fi implementată mult mai rapid în industrie. Tocmai din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză anunțarea concomitentă a unei noi tehnologii de încărcare rapidă și a unui telefon care va veni la pachet cu ea.

Qualcomm Quick Charge 4 este tehnologia de încărcare rapidă anunțată în noiembrie anul trecut. Între timp și și-a găsit loc în câteva telefoane. Aceea promitea 5 ore de autonomie după 5 minute de încărcare, o micșorare cu 20% a timpului de încărcare și o sporire a eficienței cu 30% față de standardul anterior Quick Charge 3.

Noul standard de încărcare rapidă propus de Qualcomm este intitulat Quick Charge 4+, iar acesta vine la pachet cu câteva promisiuni importante. Este trecută pe listă inclusiv micșorarea temperaturii de încărcare a terminalului cu 3 grade Celsius. În plus, timpul de încărcare va scădea cu 15%, iar întregul proces va fi 30% mai eficient decât Quick Charge 4. Primul smartphone care va include această nouă tehnologie va fi Nubia Z17 de la ZTE.

Avantajele Quick Charge 4+ de la Qualcomm sunt împărțite pe mai multe fronturi și încearcă să ofere atât o micșorare a timpului de încărcare, cât și opțiuni suplimentare de siguranță a întregului proces. În definitiv, nu ajută pe nimeni dacă vedem din ce în ce mai multe terminale care explodează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: