Noile procesoare Qualcomm sunt ieftine și foarte bune pentru gaming

Noile procesoare Qualcomm sunt ieftine și foarte bune pentru gaming

Procesoarele Qualcomm sunt omniprezente în piața de mobile, dar farmecul lor constă în faptul că surprind o plajă mare de prețuri.

Încercând să facă o treabă mai bună pe segmentul dispozitivelor mainstream, Qualcomm tocmai a anunțat oficial două noi procesoare ieftine și foarte bune. Acestea sunt intitulate Snapdragon 630 și Snapdragon 660. În linia de SoC-uri a companiei, cele două modele înlocuiesc procesoarele Snapdragon 625 și Snapdragon 653.

Printre upgrade-urile cele mai importante cu care vine la pachet noile SoC-uri se numără o creștere în performanță brută, îmbunătățirea fotografiilor imortalizate și conexiuni mai rapide atât pe WiFi, cât și pe LTE. Comparativ, noul SoC Snapdragon 660 are un procesor cu 20% mai sprinten decât 653 și un GPU cu 30% mai performant. 630 include un CPU cu 10% mai bun și un GPU cu 30% mai capabil. Cu alte cuvinte, accentul se pune pe divertisment, indiferent dacă este vorba de jocuri video sau redare de filme la rezoluție mare.

Noile Snapdragon 630 și 660, sunt construite amândouă cu un proces de fabricație de 14 nanometri și sunt capabile de filmarea și redarea de conținut video 4K Ultra HD. Pentru capturi foto video îmbunătățite este inclus ISP-ul Spectra 160, introdus în urmă cu ceva timp în SoC-ul de top Snapdragon 820. Snapdragon 660 are avantajul DSP-ului Hexagon 680 pentru o sporire a performanței și calității în procesare audio/video.

Pe partea de conectică, atât Snapdragon 630, cât și 660 combină un Snapdragon X12 LTE Modem cu un nou emițător-receptor de radio-frecvență pentru o rată de download de până la 600Mbps. Avantajul SoC-ului 660 este că vine la pachet și cu 2×2 MU-MIMO 82011ac Wi-Fi. În practică, acestea sunt detaliile care vor facilita comunicațiile prin pereți groși de beton și cărămidă în cazul ambelor SoC-uri.

În ceea ce privește suportul pentru tehnologii de ultimă generație, Snapdragon 660 și Snapdragon 630 sunt compatibile cu Bluetooth 5 și cea mai recentă tehnologie de încărcare rapidă – Qualcomm Quick Charge 4 ce promite să încarce o baterie de telefon până la 50% în doar 15 minute. Este inclus și suportul pentru interacțiunea cu rețele neurale de către dezvoltatori – Snapdragon Neural Processing Engine SDK.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: