Qualcomm promite viteze de 1200Mbps pe mobile cu un nou modem

Qualcomm promite viteze de 1200Mbps pe mobile cu un nou modem

Unul dintre cei mai importanți producători de chipseturi pentru mobile, Qualcomm a anunțat noul modem Snapdragon X20 pentru viteze de până la 1200Mbps.

Se vorbește de mult timp de specificațiile standardului 5G, dar până când va fi implementat acesta, ne străduim să obținem viteza maximă pe 4G LTE. Cu acest scop, Qualcomm tocmai a anunțat oficial noul său modem Snapdragon X20 pe care ar trebui să-l vedem în terminale începând cu prima parte a anului viitor.

În teorie, Snapdragon X20 va fi capabil de atingerea unor viteze teoretice pe 4G de până la 1,2Gbps pentru download și 150Mbps pentru upload. Această performanță reprezintă un record în industrie pe partea de mobile și un salt de 20% față de cel mai rapid modem anterior al Qualcomm.

În contextul în care unele dintre cele mai rapide conexiuni terestre sunt de 1Gbps prin fibră optică, Qualcomm are cu siguranță motive de celebrare. Vizavi de modemul efectiv, acesta reușește să atingă valoarea astronomică prin intermediul unui algoritm mult mai agresiv de agregare al frecvențelor de comunicații pe care lucrează un operator. Practic, în condiții ideale, când vă aflați în apropierea unui turn de comunicații nu foarte aglomerat, Snapdragon X20 va putea să descarce simultan 12 fluxuri a câte 100Mbps.

Există și alte câteva detalii tehnice interesante aferente X20. Creația Qualcomm suportă plaja de frecvențe pe 3,5GHz, o particularitate ce permite comunicațiile pe rețele LTE private. În plus, fanii dispozitivelor dual SIM se vor bucura să afle că pot avea parte de apeluri de calitate LTE pe ambele cartele.

În contexul în care mai avem de așteptat aproape un an până când vor apărea primele smartphone-uri cu un modem Snapdragon X20, vestea nu este neapărat bună. Pe de altă parte, chiar și după apariția primelor rețele 5G, este important să avem parte de un modem ultra rapid care să faciliteze tranziția de la 4G.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: