DragonBoard 820c este primul calculator bazat pe procesorul Snapdragon 820

DragonBoard 820c este primul calculator bazat pe procesorul Snapdragon 820

DragonBoard 820c este un calculator destul de puternic și totodată extrem de mic, fiind bazat pe unul dintre cele mai puternice procesoare Qualcomm.

Având în vedere Legea lui Moore și limitările acesteia, putem să ne dăm seama că producătorii de procesoare nu vor mai avea posibilitatea de a micșora dimensiunile cipurilor pentru prea mult timp. Asta nu îi va împiedica, însă, pe creatorii de mini-calculatoare să folosească piese din ce în ce mai puternice, acestea ajungând să rivalizeze cu PC-uri normale.

Un nou calculator se pregătește să-și facă intrarea pe piață, iar acesta are de gând să rivalizeze și chiar să depășească Raspberry Pi 3. Acesta este DragonBoard 820c, primul calculator ce folosește cipul Snapdragon 820, de la Qualcomm. Momentan, acesta nu este disponibil pentru vânzare, dar apare pe site-ul celor de la Arrow Electronics.

Din punct de vedere al specificațiilor, noul DragonBoard 820c este extrem de puternic și poate oferi suport chiar și pentru rezoluții 4K. De asemenea, vine la pachet cu o mulțime de funcții ce îl fac un candidat ideal pentru crearea de roboți, drone, dar și alte gadget-uri asemănătoare.

DragonBoard 820c vine cu 32 de GB de spațiu de stocare și cu 3GB de memorie RAM, de tip LPDDR4. Are porturi USB 2.0, dar și 3.0, are GPS, Bluetooth, Wi-Fi și are chiar și un port Ethernet de viteză gigabit. În plus, are o placă de bază Adreno 530.

DragonBoard 820c este un succesor puternic al lui DragonBoard 410c, fiind compatibil cu Android, Linux și Windows 10 IoT. Momentan, încă nu au fost dezvăluite detalii cu privire la prețul noului calculator, dar acesta ar putea deveni disponibil curând, arată fossbytes.com.

Citește și: