Project Scorpio versus PS4 Pro: Care este cea mai rapidă consolă

Project Scorpio versus PS4 Pro: Care este cea mai rapidă consolă

Project Scorpio versus PS4 Pro este comparația pe care trebuie să o aveți în vedere dacă vă gândiți să vă luați o consolă care să nu vă facă probleme câțiva ani.

Project Scorpio este numele de cod al următoarei console Xbox. În continuare, nu se cunosc foarte multe detalii despre aspectul exterior al viitoarei console, dar au existat câteva publicații care au avut ocazia să-i testeze performanța, iar feedback-ul este unul impresionant. Cum era de așteptat, aceasta se descurcă foarte bine în jocurile actuale. Rămâne doar să vedem dacă dezvoltatorii se vor grăbi să profite de performanța în plus față de modelul standard Xbox One.

În contextul în care este primul upgrade important de performanță față de Xbox One, foarte mulți s-au întrebat dacă va reuși să depășească proaspăt lansatul PS4 Pro. Acesta este competitorul principal pentru viitoarea consolă Microsoft. Nintendo Switch nu merită luată în calcul sub nici o formă.

Pentru că vorbim de console pentru jocuri, cel mai important criteriu într-un test Project Scorpio versus PS4 Pro ține de puterea de procesare grafică. La acest capitol, creația Sony este capabilă de doar 4,2 terraflops, în timp ce Scorpio se mândrește cu 6 terraflops. În practică, diferența este generată de 40 unități de procesare tactate la 1172MHz pe viitorul Xbox față de 36 de unități de procesare la 911MHz pe cel mai rapid PlayStation.

Pentru mult timp, s-a vehiculat că Microsoft va opta pentru un procesor AMD Ryzen în Project Scorpio. Se pare însă că nu este cazul. În schimb, se va folosi tot un procesor Jaguar octa-core cu nucleele tactate la 2,3 GHz. Față de Xbox One, diferența brută de performanță este de aproximativ 31%.  PS4 Pro folosește 8 nuclee de procesare tactate la 2,1GHz. În privința memoriei, Project Scorpio va folosi 12GB GDDR5, cu 4GB mai mult decât PlayStation 4 Pro.

În definitiv, mai multe detalii despre Project Scorpio, inclusiv cum arată și cum se va numi, vom afla la E3 2017 în luna iunie a acestui an.

project-scorpio-specifications-640x352

Citește și: