Specificațiile consolei Project Scorpio au fost dezvăluite și sunt impresionante

Specificațiile consolei Project Scorpio au fost dezvăluite și sunt impresionante

Project Scorpio este o consolă pe care o așteptăm de aproape un an de zile, iar Microsoft a luat decizia de a-i prezenta specificațiile înainte de E3 2017.

Chiar acum două zile scriam despre zvonurile apărute în online, conform cărora compania Microsoft ar fi pregătită să lanseze Project Scorpio foarte curând. Zvonurile s-au adeverit, iar acum avem parte de o listă de specificații care ne arată că viitoarea consolă este, într-adevăr, o schimbare majoră.

Scorpio este încă un nume de cod pentru consola la care lucrează Microsoft și nu știm ce nume va fi bătut în cuie, până la final. De asemenea, nu știm nici prețul viitoarei console, dar știm că avem parte de specificații care oferă un upgrade major față de Xbox One.

Cei de la Digital Foundry, cărora le-a fost dezvăluită consola, spun că ”hardware-ul este creat pentru a duce lucrurile la un nou nivel”. Specificațiile pe care le avem în acest moment sunt următoarele:

  • Procesor: procesor dedicat cu opt nuclee x86 (2,3GHz)
  • Placă video. 6 TFLOPS capacitate de procesare (1172MHz)
  • Memorie: 12GB GDDR5
  • Lățimea de bandă a memoriei: 326GB/s
  • Hard drive: 1TB
  • Unitate optică: Blu-Ray 4K UHD

Cu alte cuvinte, procesorul este cu 30% mai rapid decât cel din Xbox One, iar placa video este de 4,6 ori mai puternică. Există îmbunătățiri și la celelalte capitole, astfel că rezoluțiile 4K, pe care consola le promite, vor fi destul de ușor de atins.

Într-un test de benchmark cu Forza 6, consola Project Scorpio a reușit să ofere o rezoluție 4K la 60fps, fără să folosească mai mult de 70% din capacitatea totală de procesare. În comparație, Xbox One rulează jocul la 1080p/60fps, folosind 90% din capacitate, scrie ign.com.

Deși prețul nu a fost dezvăluit, ne putem aștepta ca acesta să fie undeva în jurul sumei de 500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: