Proiectorul Acer V9800 îți transformă casa în cinema

Proiectorul Acer V9800 îți transformă casa în cinema

Acer V9800 nu e pentru toate casele, cum nu este pentru toate gusturile. Dar vine cu un hardware care ți-ar transforma experiența de vizionat filme și seriale, nu doar de afișat prezentări PPT.

Acer V9800 este un proiector cu o rezoluție UltraHD (3.840 x 2.160 pixeli), are un raport de contrast de un milion la unu și un zoom digital 2x. Bine, acestea sunt câteva dintre caracteristicile care ies în evidență, dar are câteva opțiuni care îl scot în față. Poți să începi cu prețul, care a pornit de la circa 4.000 de euro. La banii aceștia îți cam dai seama că nu e pentru orice și, mai ales, nu e pentru oricine.

Când au început să apară televizoarele 4K în urmă cu patru ani, erau un fel de gadget exotic. Erau imense, cu ecrane și carcase mari, grele, și nimeni n-ar fi crezut că vor ajunge suficient de „portabile” cât să le atârni pe perete. Dar s-a întâmplat destul de repede. Următorul pas a fost cu proiectoarele, să ajungă suficient de mici și de puternice, cât să nu mai fie doar pentru prezentări anoste în ședințe sau în școli. Se întâmplă și asta. Acer V9800, de exemplu, are rezoluția UltraHD și suportă standardul HDR10 pentru o calitate ridicată a clipurilor video la care te uiți.

Proiectorul, per se, este masiv: cântărește 15 kilograme și nu este chiar cel pe care să îl iei cu tine la o seară de binging. Este cel pe care să îl instalezi acasă, cât mai departe de perete, și să umpli jumătate din cameră cu imagini. Are port Ethernet pentru internet, are telecomandă (evident), are port VGA, două HDMI (unul este 2.0), un miniUSB (ceea ce e o alegere cel puțin ciudată pentru un echipament atât de scump), dar îi lipsește un DisplayPort.

Proiectorul este negru, acoperit într-un plastic destul de lucios, se încălzește destul de mult, dar ca nivel de zgomot este rezonabil. Ai diverse moduri pentru imaginea afișată și cel mai important e să-l folosești pentru conținut HDR10. Este standardul de acum pentru o latitudine de expunere excelentă, cu reproducere mai bună a detaliilor, și asta ar trebui să-ți arate că e mai multe despre consum video decât pentru alte proiecte. Unde mai suferă produsul e la nivelurile de negru – nereproduse atât de bine pe cât te-ai aștepta de la rata aceea mare de contrast, dar și la umbre, unde mai pierde din detalii.

Deocamdată, Acer V9800 se simte ca un pariu din partea companiei. Încearcă să vină cu un produs disruptiv pentru entertainmentul de acasă, dar la un preț destul de mare. Sigur, pentru România poți să spui că e prea scump, depinde însă foarte mult de cum îl vei folosi. Pe viitor, tot în sfera HDR10, n-ar strica și suport pentru Dolby Vision și pentru alte standarde populare pe video. Oricum, poate fi un produs îl jurul căruia să te gândești la alternative sau să renunți la TV pentru un proiector. Pe eMAG poți vedea mai multe produse (la preț mai mic) de la companie, pentru home entertainment.

Citește și:
Etichete: