La 45 de ani după primul telefon mobil, Motorola a lansat Moto Z 2018

La 45 de ani după primul telefon mobil, Motorola a lansat Moto Z 2018

Motorola a lansat zilele trecute Moto Z 2018 pentru a celebra aniversarea a 45 de ani la lansarea primului telefon mobil. Gadgetul rezultat este unul de top.

Există câteva dezbateri legate de compania care s-a aflat în spatele primul telefon pe care îl puteai lua cu tine în deplasare. În mod realist, la momentul respectiv, astfel de dispozitive de comunicații erau mai degrabă cărabile, decât mobile. În orice caz, în mentalul colectiv s-a întipărit ideea că cei de la Motorola au creat primul telefon cu care ai fi putut să pleci de acasă dacă îți doreai cu adevărat.

curiozitati tehnologie primul telefon mobilDetaliile de context sunt însă mai puțin relevante. Ideea este că, oficialii companiei Motorola au decis să nu treacă cu vederea aniversarea a 45 de ani de la terminalul din imaginea de mai sus. Cu această ocazie, au anunțat un telefon de top cu un design atrăgător și specificații impresionante.

Are un nume simplu. Moto Z 2018 a fost anunțat de curând în China, dar este greu de spus momentan dacă va fi disponibil într-o ediție limitată doar în teritoriul asiatic sau doritorii îl vor putea achiziționa și din alte colțuri ale lumii. În orice caz, la 1300 de euro, pachetul din imaginea de intro nu se rezumă doar la un dispozitiv pentru comunicații.

Moto Z 2018 a fost creat pentru fanii brandului care își doresc un terminal luxos cu sigla Motorola. Faptul că incorporează niște componente de actualitate reprezintă doar un bonus. Carcasa telefonului are doar 6,1 milimetri în cel mai gros punct și este realizată din aluminiu ranforsat folosit în industria aeronautică.

Moto Z 2018 este cel mai nou smartphone cu Android al Motorola. Acesta se ascunde în spatele unui panou AMOLED de 5,5 inci cu o rezoluție nativă 2K ce este protejat cu un strat de ShatterShield. La interior, performanța este asigurată de o combinație între un SoC Snapdragon 835, 6GB RAM și o memorie internă de 128GB. Camera frontală cu un unghi ultra lat are 5 megapixeli, în timp ce pe spate găzduiește două camere de 12 megapixeli. Acumulatorul cu încărcare rapidă in interior are 2730mAh. Pe 6 noiembrie va putea fi achiziționat în China.