Primul smartwatch Montblanc este o soluție premium pentru fanii brandului

Primul smartwatch Montblanc este o soluție premium pentru fanii brandului

Se pare că este doar o chestiune de timp până când toți producătorii de ceasuri vor lansa ceasuri inteligente. Acum a venit rândul celor de la Montblanc.

Montblanc este o companie destul de populară la nivel global specializată pe produse de lux dintr-o varietate destul de mare de domenii. Cele mai populare creații ale sale sunt însă ceasurile și instrumentele de scris, în special stilourile. Se pare însă că domeniul accesoriilor smart nu poate fi ignorat, iar Montblanc tocmai și-a anunțat primul smartwatch cu numele Summit.

În trecut, compania nemțească a mai avut câteva tentative de produse smart, dar Montblanc Summit este o distanțare semnificativă față de proiectele anterioare. În primul rând, a existat un stylus atrăgător creat pentru Galaxy Note 4 în 2014. Ulterior, a fost lansat un set de transpunere a notițelor în format digital compus dintr-un caiet și un pix aparent obișnuit. Acesta împrumuta rețeta făcută populară de LiveScribe.

Primul pas al Montblanc către piața de ceasuri inteligente a fost făcut la începutul lui 2015 printr-un așa numit e-Strap dedicat ceasurilor companiei. Aceea era o brățară atrăgătoare cu un sistem inteligent de notificări preluate de pe smartphone.

Montblans Summit este primul smartwatch al companiei. Este construit în interiorul unui cadran rotund cu diametrul de 3,5 centimetri și o rezoluție de 400 x 400 pixeli. Panoul folosit este de tip AMOLED și rulează din start noul Android Wear 2.0. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon Wear 2100, 512MB RAM și o memorie internă de 4GB. Nu lipsește din ecuație un senzor cardiac și un microfon.

Cu alte cuvinte, gadgetul este departe de a fi revoluționar, dar are totuși un design atrăgător foarte apropiat de un ceas clasic. Inspirația pentru trăsăturile de design a venit din seria Montblanc 1858 de ceasuri analogice. Cum era de așteptat, Summit va veni preinstalat cu o serie de fețe de ceas exclusive ce aduc aminte de ceasurile anterioare ale nemților. Este rezistent la apă, poate fi achiziționat cu o varietate semnificativă de brățări și are un preț de start de 890 de dolari pentru modelul din oțel cu catarmă de piele. Versiunea din titan începe de la 1020 de dolari.

Montblanc-Summit-Smartwatch-aBlogtoWatch-8

Citește și: