Primul BlackBerry rezistent la apă va fi prezentat în octombrie

Primul BlackBerry rezistent la apă va fi prezentat în octombrie

TCL, deținătorul drepturilor de producție pentru brandul BlackBerry, a anunțat primul smartphone care va fi rezistent la apă sub brandul canadian.

TCL este un conglomerat chinez și producătorul exclusiv al smartphone-urilor BlackBerry deja de câțiva ani. Deși în 2017 am văzut un singur terminal nou de la companie, oficialii asiatici au fost prezenți la IFA 2017 pentru a dezvălui o parte din planurile pentru acest final de an.

Primul BlackBerry rezistent la apă se va lansa în luna octombrie a acestui an și va fi construit în jurul touchscreen. Nu va avea o tastatură fizică specifică gadgeturilor din anii trecuți. Aspectul general se va apropia parțial de DTEK 50 și DTEK 60, dar detaliile de design vor fi complet diferite.

Deși nu au fost făcut publice toate specificațiile dispozitivului, François Mahieu a făcut totuși câteva dezvăluiri interesante pentru Engadget. Reprezentantul TCL a ținut să menționeze că următorul BlackBerry va respecta tradiția brandului canadian și va fi un smartphone andurant, perfect pentru cei aflați într-o permanentă deplasare. Pe lângă un touchscreen, gadgetul va fi certificat IP67 pentru rezistență la apă și praf. Autonomia va fi de 26 de ore de utilizarea mixtă.

Din punctul de vedere al lui Mahieu, durabilitatea și longevitatea iminentului aparat vor reprezenta cele mai importante argumente de achiziție. Aparent, smartphone-ul va fi atât de capabil și de atrăgător, încât un număr important de utilizatori de Apple iPhone și Samsung Galaxy vor decide să migreze către BlackBerry în octombrie.

În contextul în care ultimele modele de BlackBerry și viitoarele dispozitive rulează Android, este destul de greu să le evidențiezi în fața concurenței. Mahieu speră însă că volumul sporit de securitate specific ”celui mai sigur telefon Android din lume” va reprezenta un plus convingător pentru potențialii clienți. Rămâne să vedem care va fi configurația hardware a viitorului BlackBerry și la ce nivel va putea fi perceput ca o alternativă decentă pentru iPhone 8 și Galaxy Note 8.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI