15 mai 2017 | 19:00

Blackberry-ul cu Android care n-a mai fost să fie

ACTUALITATE
Blackberry-ul cu Android care n-a mai fost să fie

Decăderea BlackBerry nu este o noutate pentru nimeni. Telefoanele produse de compania canadiană au fost, la un moment dat, privite ca unele dintre cele mai ”cool” și mai sigure din lume.

Însă refuzul companiei de a trece pe un sistem de operare mai ofertant, cum este Android, culminat cu încăpățânarea de care a dat dovadă atunci când a mers până în pânzele albe cu sistemul de operare propriu, au aruncat BlackBerry într-un con de umbră. Celebrele telefoane au trecut ușor, ușor în necunoscut.

În ziua de azi, BlackBerry încă se fabrică. Compania canadiană scoate anual terminale cu Android și TouchScreen, la fel ca oricare altele, însă nimeni nu le mai cumpără. Valul a fost, valul a trecut. Iar BlackBerry a refuzat cu încăpățânare placa de surf. Cei de acolo s-au agățat atât de tare de BB OS și de tastaturile QWERTY pătrățoase încât chiar și cei mai avizi fani s-au simțit trădați și dezamăgiți.

În cele din urmă, alegerea a fost simplă. Să treacă pe Android, sau să dispară. Și-au trecut, dar mult prea târziu. Lumea deja a uitat de BlackBerry, orientându-se asupra altor telefoane care n-au privit cu atâta reticență în ochi schimbarea.

Astăzi au ieșit la suprafață două poze cu BlackBerry Ontario. Terminalul care, după cum se zvonește, ar fi urmat să fie primul cu Android pentru compania canadiană. Anul era 2014, iar noul flagship urma să vină echipat cu SnapDragon 800 și 2 GB de RAM, notează CrackBerry.com.

Era moștenitorul imperiului, urmașul lui Z30. Din anumite motive însă, el a fost anulat, și a fost dat uitării, aruncat undeva pe un raft.

blackberry ontario

BlackBerry Ontario

În cele din urmă, candienii au scos modelul Passport, în locul lui Ontario. Un terminal cu veșnicul BB OS și veșnica tastatură QWERTY. Și asta a fost bomboana de pe coliva lor. Un telefon cvasi-apreciat la vremea lui, însă cu totul împotriva vremii. Compania a pariat, a pierdut, și a făcut un salt amplu în necunoscut.

blackberry passport

BlackBerry Passport