Primele căști Google au un design fascinant prin simplitate

Primele căști Google au un design fascinant prin simplitate

Este prima oară când auzim ceva despre niște căști Google, dar având în vedere că au trecut pe la FCC pentru certificare, acestea vor ajunge în magazine în curând.

Nu este vorba de zvonuri sau de niște imagini randate de o persoană cu foarte mult timp liber. FCC, autoritatea americană pentru certificarea produselor electronice înainte de propagarea lor în piață tocmai a primit la revizie o pereche de căști Google. Acestea se văd foarte clar în imaginile alăturate și este evident că nu au fost generate pe computer.

Au trecut câțiva ani din momentul în care Google și-a făcut intrarea în domeniul hardware-ului. Am avut deja parte de smartphone-uri Pixel, stick-ul Chromecast, boxa inteligentă Google Home, primul Chromebook premium și nu numai. Unul dintre puținele domenii la modă în care gigantul din Mountain View nu și-a anunțat intrarea este cel al căștilor.

Ilustrate în fotografiile atașate, aceste căști Google par a fi de format on-ear cu conectivitate Bluetooth. Designul este unul atrăgător prin simplitate și nu-l putem considera neapărat similar cu alte căști de pe piață. Brandingul Google este destul de evident pe fiecare cupă și nu este exclus ca una dintre ele să integreze o zonă sensibilă la atingere. Cel mai probabil, acestea vor funcționa atât cu fir, cât și fără, dar procesul de alimentare se realizează prin intermediul unui cablu micro USB.

Numele de cod al căștilor este GID5B. Tot pe marginea uneia dintre cupe, pe lângă intrarea stereo de 3,5mm și mufa microUSB, se vede un buton alungit. Acesta pare să aibă atât scop de ajustare a volumului cât și navigarea printre piesele de pe mobil. Cel mai probabil, va exista și un microfon omnidirecțional ascuns pe undeva. Bateria de 600mAh nu este cea mai mică, dar nici nu ne putem forma vreo opinie vizavi de autonomia pe care o conferă.

Momentan, nu știm vreun preț sau vreo dată exactă de lansare pentru primele căști Google, dar va fi interesant să aflăm dacă este vorba de un gadget smart, cu funcții ascunse și suport integrat pentru Google Assistant.
google-headphones-1

Citește și: