Cum îți instalezi Google Assistant acum pe Android

Cum îți instalezi Google Assistant acum pe Android

Dacă tot este un upgrade semnificativ față de Google Now, ar fi bine să știi cum îți instalezi Google Assistant acum pe Android.

În ultimii ani, producătorii de smartphone-uri s-au lăudat din ce în ce mai mult cu faptul că oferă un asistent virtual capabil. Este mai puțin relevant că s-ar putea să ți se pară ciudat să vorbești cu telefonul sau că majoritatea respectivelor unelte software nu sunt disponibile în limba română. Ideea este că au evoluat foarte bine în timp și că, în mod autentic, s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară dacă te obișnuiești să-i utilizezi. Afinitatea pentru asistenți virtuali a ajuns la un asemenea nivel încât pot fi găsiți și în cele mai recente versiuni de Windows și MacOS. Rămâne să te decizi care te încântă cel mai mult, dar dacă ești utilizator entuziast de Android, cel mai bine ar fi să faci un efort și să înveți cum îți instalezi Google Assistant.

Google Assistant este o reinventare completă a Google Now. Acesta poate purta o discuție destul de elaborată și se ancorează într-o serie stufoasă de surse de informare. Inițial, Google Assistant a fost disponibil doar pentru terminalele Nexus și Pixel. Între timp, a ajuns să fie compatibil cu orice Android, cu câteva mențiuni.

Pentru a avea acces la Google Assistant, ai nevoie de un smartphone cu Android 6.0 Marshmallow sau Android 7.0 Nougat. Dacă folosești un ROM custom cu una dintre cele două versiuni s-ar putea să nu reușești să obții Google Assistant, dar rata de succes variază.

enable-google-assistant

Google Assistant vine la pachet cu Google App 6.14 beta. La momentul redactării acestui material, aplicația a ieșit din beta și ar trebui să fie disponibilă în Google Play. Dacă în cazul tău nu apare update-ul, poți descărca cea mai recentă iterație de pe site-ul Apk Mirror folosind acest link. Ai grijă să bifezi Unknown Sources în Settings – Security pentru a instala utilitarul în acest fel.

Pentru a profita de Google Assistant, fă un swipe spre dreapta din ecranul principal. Ține apăsat câteva secunde pe butonul Home al aparatului și ar trebui să vezi o notificare legată de prezența unui nou asistent virtual. Confirmă prin-un tap pe Continue că vrei să-l folosești. Apasă pe microfon pentru a-i adresa o întrebare verbal sau adresează-i întrebări în format text tastându-le.

Citește și: