02 oct. 2017 | 20:00

Prima dronă pentru pasageri a făcut un prim zbor reușit

VIDEO ACTUALITATE

O dronă pentru pasageri pare a fi un proiect foarte ambițios, dar deja s-a materializat prin intermediul unei companii intitulate sugestiv Passenger Drone.

Cum la începutul industriei dronelor existau mai multe companii cu proiecte ambițioase, când vine vorba de realizarea unei drone pentru transportarea de oameni, există deja câțiva jucători în piață. Cel mai nou competitor este intitulat Passenger Drone  și a venit la interval cu o creație zburătoare ce pare destul de aproape de un produs de serie.

Dacă nu va întâmpina probleme majore, prima dronă pentru pasageri realizată sub brandul Passenger Drone ar trebui să ajungă în magazine în 2018. Momentan, legislația pe marginea acestui mijloc de transport este destul de abstractă, dar nu ar trebui să dureze prea mult până când o vom vedea aliniată la dispozitivele futuriste din piață.

Până atunci, după cum se poate vedea în clipul de mai sus, Passenger Drone s-a lăudat de curând cu primul zbor încununat de succes cu o dronă de pasageri. Creația pare să fie destul de compactă și arată foarte bine, deși nu cred că va rezista la intemperii puternice sau persoane supraponderale.

Prima dronă pentru pasageri de la Passenger Drone are greutatea unei mașini compacte. Poate zbura autonom pe un traseu pre-determinat, poate fi controlată de la sol sau manual din ”cabină”. Având în vedere că folosește 16 motoare electrice, nu generează nici un fel de emisii poluante în timpul zborului. Înainte de realizarea modelului de serie, inițiatorii acestui proiect au promis că vor mai crea cinci prototipuri și vor contabiliza 1000 de ore de zbor pentru finisarea detaliilor tehnice.

Deși inițiativa Passenger Drone pare să fie într-un stadiu destul de avansat, tot pentru 2018 au planuri mărețe câteva companii cu o putere financiară un pic mai mare. EHang, Airbus și Volocopter sunt doar câteva exemple de producători care vor să aducă pe piață drone pentru persoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele