Această „dronă” cu pasageri este de fapt un vehiculul personal zburător

Această

Mașinile zburătoare au fost mereu un vis de-al futuriștilor, dar acesta este acum mai aproape de realitate decât ne putem imagina, iar primul vehicul personal electric cu decolare pe verticală și-a luat deja cu succes zborul.

Deși menționam într-o știre anterioară că prima mașină zburătoare ar putea veni din Slovacia, noile evenimente ne sugerează că există o competiție acerbă pe acest plan. Lilium Aviation din Munich, Germania, a testat primul său prototip de vehicul electric care poate zbura.

Aeronava poate decola și ateriza în plan vertical, asemenea unui elicopter, și se poate deplasa cu ajutorul unor turboreactoare. Aceste componente îi conferă o autonomie de aproape 300 de kilometri, la o viteză de deplasare de peste 300 de km/h. Aeronava este alimentată de 36 de motoare turboreactoare, care sunt montate pe aripile sale de 10 metri lungime. În plus, designul în totalitate electric îi oferă o eficiență sporită, consumând cu aproape 90% mai puțină energie decât celelalte vehicule asemănătoare, potrivit The Verge.

Ceea ce o distinge de celelalte aeronave electrice sofisticate de pe piață sunt puterea de deplasare și consumul redus. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate a bateriei, care este același acumulator pe care Tesla l-a integrat în vehiculele sale.

Deși ideea de vehicul autonom este în plan, compania pune, înainte de toate, accentul pe siguranță, așa că până în momentul în care tehnologia va fi suficient de avansată cât să asigure deplasarea în siguranță a pasagerilor, Lilium intenționează să folosească piloți umani. De asemenea, la bordul vehiculelor personale zburătoare pe care le propune, pasagerii vor avea la dispoziție parașute și un sistem de protecție denumit ”Flight Envelope Protection System”, care previne pilotarea navei în afara parametrilor de siguranță.

Industria avioanelor alimentate electric este abia la începuturi, dar Lilium Aviation vrea să-și facă un renume cât mai curând. Pentru că testele demonstrează că designul tehnic al aeronavei cu două locuri funcționează așa cum ar trebui, compania își propune să producă un vehicul care dispune de cinci locuri și care ar deveni ideal pentru cei care își doresc o versiune mai încăpătoare a vehiculelor din Familia Jetsons.

Înainte de a vă grăbi să catalogați acest vehicul personal ca un alt mod luxos de transportare, dedicat oamenilor bogați, reprezentanții companiei susțin că prețul final al aeronavei electrice va fi suficient de mic, cât să fie accesibilă pentru toată lumea.