Prima clonă de iPhone X arată cum trebuie și rulează Android

Prima clonă de iPhone X arată cum trebuie și rulează Android

Cu câteva zile rămase până la lansarea oficială a gadgetului, era inevitabil să vorbim despre o clonă de iPhone X. Aceasta a fost identificiată în China.

Smartphone-urile Apple au servit întotdeauna ca inspirație pentru chinezii întrerprinzători care și-au propus să cloneze creațiile din Cupertino într-un pachet mai ieftin. Pornind de la această premisă, o clonă de iPhone X era previzibilă, deși particularitățile de design introduse de americani s-ar putea să fie destul de greu de imitat.

kirf-iphone-x-back-omg-mirror-1În orice caz, unul dintre redactorii Engadget a avut ocazia să pună mâna în urmă cu câteva zile pe Hotwav Symbol S3. Terminalul din imaginile alăturate a fost identificat în piața de electronice Global Sources din Hong Kong. Aceasta este o clonă de iPhone X cu componentele unui gadget mainstream sau entry-level cu Android. Cel mai evident detaliu estetic ce va diferenția varianta originală de această chinezărie ieftină este dată de culoarea albă a marginii ecranului. Apple folosește o margine neagră, indiferent de culoarea spatelui la telefon.

Ecranul de la Symbol S3 nu este curbat pe margini ca la iPhone X, iar rezoluția este infimă, dacă facem comparație. Smartphone-ul chinezesc este construit în jurul unui panou de 6 inci cu o rezoluție de 1440 x 720 pixeli de tip IPS. Banda neagră de sus este la derută, deoarece ecranul nu se continuă pe lateralele ei ca la iPhone X, ci se termină dedesubt. Iluzia devine semnificativ mai evidentă în momentul în care folosești o imagine de fundal albă. Pe spatele telefonului s-a folosit un finisaj de tip oglindă, în loc de sticlă.

Pe lângă faptul că rulează Android, telefonul are o serie stufoasă de camere. Pe partea din față sunt doi senzor de cinci, respectiv doi megapixeli. Pe spate are un senzor principal de 13 megapixeli și, un al doilea, de doi megapixeli. Hotwav Symbol S3 poate fi achiziționat în două variante de procesare, una 4G LTE + WCDMA ce folosește un MediaTek MT6739 și a doua limitată la conectivitate 3G cu MT6592. În rest, are un acumulator de 2900 mAh, 2GB RAM și o memorie internă de 16GB.

Citește și: