iPhone 8 se vinde prost, așa că Apple ia singura decizie înțeleaptă

iPhone 8 se vinde prost, așa că Apple ia singura decizie înțeleaptă

Tot mai multe surse confirmă vânzările slabe înregistrate de iPhone 8, iar repercusiunile ne dovedesc că nu este vorba doar de zvonuri.

A fost previzibil. În cadrul celui mai recent eveniment Apple, gigantul a anunțat trei telefoane, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. În timp ce iPhone 8 s-a lansat mai devreme și a fost destinat celor mai conservatori dintre utilizatori, foarte mulți așteaptă cu entuziasm lansarea iPhone X. Din acest motiv, lansarea smartphone-urilor ieșite din Cupertino din acest an nu a avut nimic în comun cu situația din anii precedenți.

Vânzările slabe de iPhone 8 nu reprezintă sub nici o formă o dovadă că posesorii de iPhone au migrat către alte platforme sau refuză să-și mai schimbe jucăriile. Ilustrează însă interesul mult mai mare decât se credea inițial pentru smartphone-uri de top cu trăsături futuriste, indiferent cât sunt de scumpe.

Problema vânzărilor înregistrate de iPhone 8 este atât de îngrijorătoare, încât Apple se pare că a renunțat să mai producă la fel de multe exemplare decât își propusese inițial. Primul raport pe marginea acestui subiect vine din Taiwan și a fost preluat de Reuters ca având o probabilitate de adevăr destul de mare.

Aparent, pentru prima oară în istoria companiei, Apple își va micșora capacitatea de producție pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus în lunile noiembrie și decembrie ale acestui an cu până la 50%. Fenomenul de micșorare a producției s-a mai petrecut în trecut, dar de obicei avea loc la șase sau nouă luni după lansarea unui nou iPhone.

Deși nu există nici un comunicat oficial Apple pe marginea subiectului, zvonurile din piață au ajuns să se reflecte în cotația companiei de la bursa din New York. Atât de mulți analiști au ”mirosit” faptul că iPhone 8 se vinde prost și că Apple va realiza mai puține exemplare, încât valoarea acțiunilor Apple a scăzut cu 1,5 procente. Deși acea cifră pare mică, având în vedere că o acțiune costă aproximativ 160 de dolari, nu este deloc așa.

Citește și: