Playtech News Bytes: Cum se joacă hackerii cu inima ta și cum a trecut un asteroid pe lângă noi

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Mulți au impresia că cel mai rău lucru pe care îl poate face un hacker este să golească conturile bancare, dar realitatea este cu mult mai înspăimântătoare. Autoritățile americane trag un semnal de alarmă privind stimulatoarele cardiace inteligente. Aceste dispozitive sunt amplasate sub piele, în zona superioară a pieptului, și au fire izolate ce merg până la inimă, pentru a-i regla ritmul. Ele comunică, mulțumită unui transmițător special, cu doctorii, dar asta le face vulnerabile. Se pare că hackerii le pot accesa de la distanță și au posibilitatea de a le goli bateria, de a modifica ritmul cardiac al pacienților  sau de a administra șocuri letale. St Jude Medical, compania care le produce, susține că ar fi rezolvat câteva dintre vulnerabilități, dar pacienții sunt încă în pericol. Mai multe detalii găsiți aici.

Având în vedere câți sateliți și câte telescoape există, ați crede că oameni de știință ar putea identifica rapid niște roci zburătoare imense. Ei bine, v-ați înșela. Dovada este un asteroid care a trecut pe lângă noi, luni, 9 ianuarie, lla foarte puțin timp după ce a fost detectat. Asteroidul de dimensiunile unei clădiri de 10 etaje,  a trecut la o distanță de aproximativ 192.000 de kilometri de planeta noastră. Pentru a vă face o idee, Luna se află la o distanță de două ori mai mare față de Pământ. Roca spațială a fost detectată cu numai două zile înainte de a ajunge în proximitatea planetei și avea o viteză de aproximativ 16 kilometri pe secundă. Toate detaliile le găsiți aici.

Majoritatea companiilor lucrează la mașini autonome, dar majoritatea se bazează pe ingineri pentru a le testa pe drumurile publice. Totuși, cei de la Volvo au altă strategie. Pentru a afla cum, când și cât de des ar folosi o persoană obișnuită pilotul automat dintr-o mașină, compania a decis să facă un test cu o familie obișnuită din Suedia. Având în vedere că Volvo vrea să vândă mașini fără șofer abia în 2021, putem presupune că familia se va distra mult timp cu automobilul autonom. Mai multe detalii găsiți aici.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Assassins Creed sau Codul asasinului. Filmul este inspirat de seria de jocuri cu același nume și îl aduce în în prim plan pe Cal Lynch, jucat de Michael Fassbender. Cal este condamnat la moarte, dar primește o nouă șansă la viață când devine cobai pentru compania Abstergo Industrie. Mulțumită unei tehnologii revoluționare, amintirile genetice ale lui Cal sunt deblocate și el este trimis în timp, în spania secolului al cinsprezecelea. Filmul rulează în cinematografele din România.

Octavian Palade
11:00 14.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video