10 ian. 2017 | 09:25

Volvo testează mașini autonome folosindu-se de familii obișnuite

ENTERTAINMENT
Volvo testează mașini autonome folosindu-se de familii obișnuite

Dacă visați de mult timp la mașini autonome, vă veți bucura să aflați că Volvo a început să testeze astfel de autovehicule cu familii obișnuite.

Există foarte multe variabile în momentul în care o companie lucrează la mașini autonome și încearcă să le testeze în condiții reale de trafic. Prima restricție ține de legislație și se traduce prin faptul că, indiferent cât de avansată este tehnologia din interior, o persoană trebuie să se afle în permanență la volan. Cu alte cuvinte, chiar și dacă nu apasă pe nici o pedală, prezența șoferului este obligatorie.

În trecut, majoritatea testelor cu mașini autonome s-au efectuat cu ingineri la volan. Aceștia erau foarte atenți și mult mai capabili în a remedia o eventuală problemă. Dintr-un punct de vedere însă, până când o persoană atehnică nu se urcă la volan, este greu să îți dai seama dacă partea tehnologică a ecuației este suficient de prietenoasă încât să merite transpusă într-un produs comercial.

Pentru a afla răspunsul la aceste întrebări, cei de la Volvo au decis să folosească o familie obișnuită într-un test de lungă durată cu o mașină autonomă. Abia acum vor vedea cum reacționează un individ care nu este inginer la interacțiunea cu o mașină care se conduce singură. Testele vor avea loc în localitatea Gothenberg din Suedia, unde familia Hain va fi supusă experimentelor.

,,Vrem să învățăm mai multe în privința modului în care se simt oamenii când activează și dezactivează sistemul autonom de conducere, cum ar trebui să fie tranziția de la un mod la altul și ce tip de activități ar face în mașină cât timp sunt conduși autonom la destinație.” De partea Volvo, responsabil de proiectul Drive Me este Henrik Green, Vicepreședintele departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul Volvo Car Group.

În privința planurilor de viitor, Volvo prognozează că în 2021 ar trebui să vedem primele mașini autonome ale companiei în reprezentanțe.

volvo-self-driving

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele