Playtech News Bytes: Aplicația românească FastOrder și adezivul care te transformă în Spider-Man

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Orele de vârf în baruri sau restaurante sunt un coșmar atât pentru clienți, cât și pentru ospătari, dar o echipă de români a găsit o soluție. Este vorba despre o aplicația numită FastOrder care le permite clienților să consulte meniul unui local și să dea comandă direct de pe smartphone-ul, odată ce s-au așezat la masă. Astfel, ospătarii nu mai fac drumuri suplimentare, iar clienții sunt serviți mai repede. Fondatorii FastOrder sunt Lucian Cramba, Alexandru Coman și Bogdan Herea, iar echipa a reușit să implementeze sistemul în câteva locații din țară, dar și în străinătate. Fast Order a ajuns, de curând, în Statele Unite și, în prezent, ei poartă discuții și în Emiratele Arabe Unite. Aplicația Fast Order se conectează cu profilul de Facebook al utilizatorului și asigură, pe lângă rapiditatea comenzilor, vochere cu discounturi speciale și posibilitatea de a da un rating ospătarilor. În curând, va fi introdusă și o opțiune de chat, pentru a vorbi cu alți clienți, dar și opțiunea de a achita nota direct de pe mobil. Toate detaliile le găsiți AICI.

Spre deosebire de edițiile anterioare, în rubrica auto de astăzi nu vă voi vorbi despre automobile electrice, zburătoare sau care se conduc singure, ci despre un model Lamborghini cu altfel de inovații. Este vorba despre Lamborghini Huracan Performante, o mașină de serie capabilă de viteze foarte mari, mulțumită corpului foarte aerodinamic. Cei de la Lamborghini se laudă că, față de versiunea anterioară, noul Huracan a reușit să slăbească aproximativ 100 de kilograme, mulțumită componentelor din fibră de carbon. Bolidul urmează să fie prezentat la salonul auto de la Geneva și va fi echipat cu un motor de V10 de 5,2 litri, cu o putere de peste 610 cai. Toate detaliile le găsiți AICI.

În curând, s-ar putea să ne putem cățăra pe ziduri la fel ca Omul Păianjen. Cercetătorii nemți au creat un adeziv care se activează atunci când este supus luminii ultraviolete. Ei au testat adezivul cu ajutorul unui dispozitiv inspirat de piciorul unei șopârle, mutând sfere din sticle dintr-o parte în alta. Adezivul numit azobenzen are forma unei benzi poroase și se buclează atunci când este expus la lumină ultravioletă. Suprața acesteibenzi conține mii de stâlpi minusculi în formă de ciupercă care se prind de alte obiecte. Toate detaliile sunt AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Triplu X: Întoarcerea lui Xander Cage. Cel de-al treilea film al seriei Triple X îl aduce înapoi pe Vin Diesel în rolul lui Xander Cage. Cu toate că personajul lui a fost declarat mort în cea de-a doua peliculă, se pare că producătorii filmului au găsit o modalitate de a-l readuce la viață. Filmul e plin de efecte speciale explozive și rulează în cinematografele din România.

19:06 27.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video