Lamborghini Huracan Performante va rescrie regulile aerodinamicii

Lamborghini Huracan Performante va rescrie regulile aerodinamicii

Lamborghini Huracan Performante este o variantă mult mai puternică a modelului deja existent și va fi dezvăluită la Geneva.

”Vom prezenta Huracan Performante la Geneva și cred că va fi foarte interesant”, arată Stefano Domenicali, șeful companiei, în timpul lansării Aventador S. Acesta arată însă că, momentan, eforturile companiei sunt concentrate pe lansarea modelului Urus. Domenicali, o persoană cu un istoric îndelungat în lumea Formula 1, este extrem de entuziasmat de noul automobil.

Acest Lamborghini Huracan Performante este îmbunătățit masiv față de modelul original, fiind cu 100 de kilograme mai ușor, datorită pieselor din fibră de carbon, ce au înlocuit piesele de metal. Motorul V10, de 5,2 litri, oferă putere tuturor celor patru roți ale automobilului.

Ce este cel mai remarcabil cu privire la Huracan Performante este că va pune în lumina reflectoarelor progresul tehnologic făcut de Lamborghini. Astfel, va avea un nou sistem aerodinamic, unic în lumea mașinilor de serie.

”Pot să vă spun că am descoperit ceva destul de important, ceva ce nu exista și este o invenție proprie”, susține Maurizio Reggiani, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare, conform digitaltrends.com. Acesta este recunoscut pentru abilitatea sa de a ”sculpta” în fibră de carbon, pentru a crea noi moduri de folosire a materialului, iar Huracan Performante este un automobil ce se bazează pe expertiza echipei sale.

Lamborghini Huracan Performante a fost testat intensiv pe faimosul circuit Nurburgring, iar eforturile inginerilor au fost răsplătite. Reggiani a confirmat că Performante este mai rapid decât Aventador SV, ce a parcurs o tură de circuit în 6 minute și 59 de secunde. Există zvonuri că ar fi chiar mai rapid decât Porsche 918 Spyder, ce a avut un timp mai bun cu două secunde decât Aventador SV.