07 dec. 2017 | 12:34

Cea mai nouă conspirație despre planeta Nibiru e și cea mai idioată

ȘTIINȚĂ
Cea mai nouă conspirație despre planeta Nibiru e și cea mai idioată

Conspirațiile despre planeta Nibiru nu vor dispărea vreodată, dar vor continua să se diversifice și să devină mai idioate.

Despre Nibiru am mai scris și noi de câteva ori; misterioasa planetă e cunoscută și ca Planeta X, fiind un obiect îndepărtat din Sistemul Solar care ar aduce Apocalipsa pe Pământ. Luna trecută, ar fi trebuit să se întâmple asta cu o serie de cutremure devastatoare pe planeta noastră.

Cea mai nouă conspirație apărute pe internet vine de la Matt Rogers, ahtiat după videoclipurile îndoielnice pe care le postează pe YouTube. Nu i-a ieșit predicția despre sfârșitul lumii, de pe 19 noiembrie, așa că acum plusează.

Într-un nou videoclip publicat pe site, acesta arată câteva imagini ale Lunii și ale Soarelui, făcute în mai multe locuri din lume. Vorbind despre o imagine a Lunii surprinsă din Austria, Rogers spune că ”ar trebui să vedem satelitul, nu un fascicul de lumină”. Acesta e de părere că ”ei” folosesc un reflector și că nu ar fi luna în imagine.

”Am văzut luna în alte imagini și chiar cu binoclul, iar satelitul nu produce un cer albastru în jurul său”. Vorbind și despre nori, conspiraționistul vrea să te convingă de faptul că formele nenaturale sunt cauzate de avioane, care împrăștie chimicale în aer. Rogers e de părere că aceste chimicale sunt folosite pentru a ascunde planeta Nibiru.

Guvernele ar împrăștia chimicale în anumite perioade ale zilei și în anumite zile ale lunii, iar tiparul acestor formațiuni e atât de evident încât e clar că ni se ascunde ceva, dacă e să ne luăm după Rogers.

Nigel Watson, autor al UFO Investigations Manual, e de altă părere: ”au fost o mulțime de conspirații legate de Lună. Se crede că aceasta e de fapt o proiecție care ascunde planeta Nibiru, sau planeta X. Problema e că oamenii nu vor să accepte un punct de vedere științific cunoscut la nivel mondial și cred că orice li se spune e doar un plan al autorităților de a ascunde ceva.”