Petre Daea și brandul de țară: Filosofia oii naște glume (cele mai bune reacții ale internetului)

Petre Daea și brandul de țară: Filosofia oii naște glume (cele mai bune reacții ale internetului)

Vestea că Mircea Dobre, ministrul turismului, vrea să înlocuiască frunza Elenei Udrea din logoul României a generat o mulțime de glume și miștouri cu oi. Internetul românesc este plin de meme-uri, diverse alternative la actualul logo cu oi și alte elemente românești. Și, da, ar fi păcat ca declarația ministrului agriculturii, Petre Daea să treacă neobservată.

Daea s-a mai remarcat și alte dăți ca “poet”, dar de data aceasta putem spune că a devenit cu adevărat celebru, cu declarațiile care au făcut înconjurul televiziunilor și al internetului – „Oaia este o statuie vie” / „Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie” / „Uitati-va dumneavoastra in orice parte a tarii cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti”.

Toată poezia asta debitată de Daea ar putea fi considerată drept cea mai bună glumă despre ideea fantastică a ministrului turismului. E genul de perlă la care nici nu știi cum să reacționezi. Pe de-o parte îți vine să râzi, pe de altă parte îți amintești că Petre Daea este ministrul agriculturii și începi tot mai mult să înțelegi de ce s-ar putea ca o oaie să devină simbol național al României.

Petre Daea a devenit un fenomen. Ori de câte ori deschide gura, se nasc cele abstracte declarații date de un politician. Drept urmare, internetul a reacționat pe măsură, iar eu am adunat, mai jos, cele mai bune glume și reacții scoase în urma acestei cugetări monumentale.

Nici măcar burtiera Antenei 3 nu poate să fie serioasă

Captură de Eduard Nicolae Popa

Declarația aceasta care va intra în istoria României a fost dată pe postul Antena 3, iar captura de mai sus a surprins perfect momentul. Încă nu îmi este clar dacă jocul de cuvinte de pe burtieră a fost intenționat sau pur și simplu așa s-a nimerit. Oricum ai lua-o, este destul de clar că numele ministrului agriculturii va fi mereu folosit ca o justificare pentru orice știre care implică oi. De ce? Pentru că “Daea”.

Uite așa se naște un nou proverb

Duma lui Petre Daea ar putea deveni un fel de laitmotiv al României, un motto pentru români și oile lor. Ar putea, numai că n-are nici logică în forma respectivă. Tocmai de-aia se pot aplica niște retușuri, astfel încât să iasă o zicală mai reprezentativă. Ca în exemplul de mai sus, unde autorul a reușit să găsească un înțeles la toată filosofia asta a lui Daea.

Într-adevăr, este un Guvern plin de vorbe de duh. Ministrul Daea are toate șansele îl întreacă, în amintirea cetățenilor, chiar și pe ministrul „altă întrebare”, Florin Iordache, pionul protestelor din februarie.

Petre Daea și-a câștigat locul pe logoul României

De fapt, dacă tot discutăm atâta importanța oii în societate și cugetările filosofului Daea, cred că putem merge mai departe cu schimbarea logoului. În sensul că cel mai potrivit ar fi să le incluzi pe toate acolo. Nu contează că nu are pic de logică și ar ieși o harababură sinistră, pentru că oricum nici frunza de pe actualul logo nu prea are sens. Măcar în forma asta e mai amuzant.

Petre Daea a dat naștere unui nou tip de “-filie”

“-filie” este un sufix care reprezintă iubire, afinitate sau atracție. Cum nu există un termen dedicat oamenilor care au o atracție dubioasă față de oi, probabil că acum ar fi un moment bun să găsim unul. Așa că putem avea un nou termen în DEX pentru a justifica fiecare declarație a lui Petre Daea despre oi. Sunt convinsă că vor urma și altele, nu are cum să se oprească aici.

Există o memă creată special pentru astfel de momente

Tania Oprea

Tipul ăsta de memă se numește „Roll Safe” și este folosită pentru exemple de decizii ratate sau raționamente certate rău cu logica. Cum perla lui Petre Daea ne-a dat universul peste cap, era clar că trebuia să apară și o glumă în acest format. Ce să zic, oaia este animalul nostru spiritual, o adevărată filosofie de viață după care să-ți urmezi cursul vieții.

Petre Daea și-a găsit locul și în Game of Thrones

Iovan Drehe

Mai e puțin până începe sezonul șapte din Game of Thrones. Până în 16 iulie, nu ne rămâne decât să refolosim materialele mai vechi, cum ar fi scena asta incredibil de tristă cu Hodor. Da, știu că v-am reamintit de cel mai dureros moment din toată seria, dar în forma asta este, totuși, amuzant, mai ales că „Daea” rimează cu ”Oaia”. Acum totul are sens, cu plăcere.

Dacă te uiți cu atenție în ochii lui Daea, s-ar putea să găsești o oaie

Știți cum anumite substanțe au diverse efecte asupra omului, iar unele se reflectă în ochii consumatorului? E drept, oaia nu este întocmai o substanță, dar tot are un efect ciudat asupra ministrului agriculturii. De aici mema de mai sus în care vezi cum se manifestă oaia fix din privirea lui Petre Daea.

Petre Daea e, de fapt, o oaie

Cosmin Ungureanu

Dacă e să înveți ceva din Scooby-Doo, e că nimeni nu este niciodată ceea ce pare. Pentru că poartă măști. Ca atare, e bine să privești personajul Petre Daea cu puțin scepticism. După atâtea discuții despre oi, începi să-ți pui semne de întrebare. Oare Daea este real? Dacă este doar o oaie super avansată care vrea să pună stăpânire pe România?

Etichete:
11:11 / 31.05.2017