31 mai 2017 | 11:30

Cum îți faci telefonul să vibreze când apeși pe butoanele fizice pe Android [VIDEO]

TUTORIALE
Cum îți faci telefonul să vibreze când apeși pe butoanele fizice pe Android [VIDEO]

Dacă te încântă ideea de feedback prin vibrații, ar fi bine să înveți cum îți faci telefonul să vibreze când apeși pe butoanele fizice pe Android.

Ideea de a-ți vibra telefonul în momentul în care apeși pe un buton are legătură cu conceptul de feedback haptic. Foarte multe smartphone-uri actuale vibrează în momentul în care scrii ceva pe ecran, oferindu-ți senzația că reacționează la gesturile tale. Nu același lucu este valabil când apeși pe butonul principal, butoanele de volum sau alte butoane fizice pe care le-ai putea avea pe suprațața carcasei de la smartphone. Telefonul nu vibrează nativ ca răspuns la apăsarea butoanelor, dar situația se poate remedia cu o aplicație simplă. Nici măcar nu ai nevoie de drepturi de root.

Dacă te-ai decis că vrei să știi cum îți faci telefonul să vibreze când apeși pe oricare dintre butoanele sale, primul pas este să instalezi o aplicație intitulată VibeOnKey. Aceasta estea gratuită în Google Play și se instalează folosind acest link de Google Play.

Pentru a funcționa cum trebuie, imediat după instalare, VibeOnKey cere acces la setările de accesibilitate ale smartphone-ului. Pentru a interacționa cu modulul de vibrații al telefonului și pentru a ști când este apăsat un buton, are nevoie de această permisiune. Intră în aplicație, fă un tap pe Accesibility Settings în partea de sus a ferestrei și imediat vei fi transpus în secțiunea de Accesibilitate din setările Android. Fă un tap pe VibeOnKey în această listă și bifează opțiunea pusă la dispoziție.

După pasul detaliat mai sus, revino în VibeOnKey și accesează secțiunea Keys din meniul principal. Bifează aici butoanele care dorești să se reflecte în vibrații. Poți opta pentru Înapoi, Home, Meniu, Recente, butoanele de ajustare a volumului și butonul de power. Revino la ecranul anterior și, eventual, ajustează forța vibrației. Mai rămâne să-ți alegi dacă vrei ca vibrațiile să se declanșeze în momentul în care ai apăsat pe buton sau imediat după. Eu am optat pentru prima variantă. Nu există un buton de Save sau Apply. Modificările intră în vigoare în timp real.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele