Pe lângă Nokia 3310, 3 telefoane Nokia cu Android, lansate la MWC 2017

Pe lângă Nokia 3310, 3 telefoane Nokia cu Android, lansate la MWC 2017

În ultimele săptămâni, s-a discutat foarte mult despre Nokia 3310, dar la MWC 2017 au ajuns alte trei telefoane Nokia. Acestea din urmă sunt cu Android.

HMD Global, compania deținătoare a brandului Nokia a venit la MWC 2017 cu o serie de dispozitive interesante. Unele sunt menite să stârnească nostalgia vechilor utilizatori de Nokia, altele încearcă să atragă clienți noi în curtea producătorului finlandez. Pe lângă Nokia 3310 care a făcut înconjurul lumii, vom putea achiziționa în curând Nokia 6, Nokia 5 și Nokia 3.

Cu nume ușor de reținut, cele trei telefoane cu Android lansate la Barcelona de către HMD au câteva puncte comune, dar se diferențiază prin diagonală și câteva particularități de design. Plusul semnificativ constă în sistemul de operare Android 7.1.1 preinstalat pe gadgeturi făra nici un fel de temă sau artificiu inutil. Rămâne să vedem dacă acest detaliu de fond se va reflecta în actualizări regulate livrate utilizatorilor.

Nokia 6 a avut deja parte de o dezvăluire în China, dar prezența smartphone-ului la MWC confirmă disponibilitatea sa globală. Telefonul este construit în jurul unui panou Full HD de 5,5 inci. La interior ascunde o combinație între un Snapdragon 430, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Cele două camere sunt de 16 și 8 megapixeli. Cu suport pentru Google Assistant și Dolby Atmos, Nokia 6 ar trebui să se audă foarte tare datorită unui sistem audio cu două amplificatoare. Disponibil din trimestrul al doilea al acestui an, Nokia 6 va avea un preț de 242 de dolari.

Nokia 5 este un pic mai mic, cu un panou Full HD de 5,2 inci, dar aceeași carcasă de aluminiu. Partea de procesare este o combinație între un Snapdragon 430, 2GB RAM și o memorie internă de 16GB. Cele două camere sunt de 13 și 8 megapixeli. Nokia 5 va ajunge în magazin în trimestrul al doilea al acestui an la 199 de dolari.

Nokia 3 este cel mai accesibil dintre cele trei, cu o carcasă din policarbonat și o ramă din aluminiu. Acesta are un panou HD de 5 inci, iar partea de procesare este formată dintr-un MediaTek 6737, 2GB RAM și un spațiu de stocare de 16GB. Cele două camere sunt de 8 megapixeli. Prețul celui de al treilea telefon Nokia pe care îl veți putea achiziționa din aprilie este de 147 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: