Nokia 3 va fi un smartphone entry-level cu specificații bune

Nokia 3 va fi un smartphone entry-level cu specificații bune

Nokia 3 se pregătește de lansare, iar specificațiile telefonului au apărut deja pe internet, intuind către un entry-level destul de decent.

MWC 2017 se apropie cu pași repezi și știm deja că HMD Global va prezenta smartphone-uri în cadrul acestui eveniment. Până acum, știm despre Nokia 6 că va fi prezentat pentru piețele globale în cadrul MWC, dar se pare că acesta nu va fi singurul telefon ce ajunge acolo. Modelul 6 va avea companie, atât din partea modelului Nokia 5, cât și din partea modelului Nokia 3.

Nokia 5 ar avea un preț de aproximativ 200 de euro, în timp ce Nokia 3 va fi cu 50 de euro mai ieftin, adresându-se sectorului entry-level. Cele două telefoane ar urma să aibă o parte dintre specificații identice, însă modelul 5 va avea și câteva avantaje, de unde și prețul ceva mai ridicat.

Nokia 3 ar trebui să aibă un ecran de 5,2 sau 5,3 inci, iar rezoluția acestuia va fi de tip HD. De asemenea, procesorul încorporat va fi modelul Snapdragon 425 de la Qualcomm, care are o arhitectură quad-core și rulează la 1,4GHz. Nu este cel mai nou și nici cel mai puternic de pe piață, dar reușește să păstreze un raport calitate-preț destul de bun pentru telefon. De asemenea, placa video Adreno 308 va face parte din specificațiile smartphone-ului, arată nokiapoweruser.com.

Telefonul va beneficia de 2GB de RAM, iar la capitolul memorie internă, acesta s-ar lăuda cu o capacitate de 16GB. În plus, camera principală va avea un senzor de 13 megapixeli, în timp ce camera secundară va oferi un senzor de 5 MP.

Ecranul, camerele, memoria RAM și memoria internă ar urma să fie asemănătoare pentru modelele Nokia 3 și Nokia 5, dar vom vedea exact care vor fi diferențele între cele două telefoane pregătite pentru MWC 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: