Facebook introduce reacțiile și mențiunile în Messenger

Facebook introduce reacțiile și mențiunile în Messenger

Facebook continuă să dezvolte aplicația de Messenger, introducând două noi funcții care ar trebui să faciliteze conversațiile.

Se pare că dezvoltatorii unor aplicații precum Messenger sau Google Hangouts își iau inspirația din aceeași sursă, aplicația Slack. Aceasta are o serie de funcții destul de interesante care fac orice conversație mult mai interactivă, iar Facebook sau Google înțeleg asta, mizând pe introducerea unor funcții similare în aplicațiile lor.

Facebook a anunțat că introduce două noi funcții în aplicația de Messenger. Prima este cea de reacții, care îți vor permite să interacționezi cu un mesaj trimis de un prieten exact așa cum ai face-o cu o postare oarecare din news feed. Spre deosebire de gama variată de emoji-uri disponibile în Slack, Facebook îți va oferi doar șapte astfel de opțiuni, între care este demn de menționat un emoji similar cu mult-anticipatul buton de dislike, arată androidcentral.com.

Cea de-a doua funcție pe care aplicația Messenger o va găzdui este cea de mențiuni. Acestea par să funcționeze exact în același mod în care sunt disponibile în cadrul aplicației Slack. Astfel, atunci când vrei să menționezi pe cineva, tot ce trebuie să faci este să adaugi simbolul ”@” înainte de a le tasta numele.

Atunci când trimiți mesajul respectiv, utilizatorul menționat va primi o notificare și va avea posibilitatea să se alăture conversației. Firește, veți vrea să vă țineți departe de ”@” atunci când vreți să bârfiți pe cineva, altfel s-ar putea să invitați pe cine nu trebuie în discuție.

Update-ul pentru Facebook Messenger ar urma să fie disponibil în zilele următoare, atât pentru iOS, cât și pentru Android. Rămâne de văzut dacă update-ul va fi global sau dacă funcțiile vor fi implementate gradual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: