Orange schimbă regulile la prepay: Cât plătești pentru roaming „ieftin“

Orange schimbă regulile la prepay: Cât plătești pentru roaming „ieftin“

Orange, la fel ca toți ceilalți operatori, a susținut reducerea tarifelor în roaming. Acum, schimbă puțin oferta.

Orange, Vodafone, Digi Mobil și Telekom au acceptat cu bucurie directiva UE de-a reduce tarifele în roaming, doar că, pas cu pas, au profitat de portițele pe care le aveau la dispoziție ca să își regleze, totuși, veniturile. Mai nou, Orange anunță ce opțiune îți trebuie pentru prepay, ca să poți folosi opțiuni în roaming.

Reducerea tarifelor la roaming, interpretată greșit drept dispariția totală a costurilor, a intrat în vigoare pe 15 iunie 2017, după discuții de circa 10 ani. Încă de atunci era evident că operatorii pot discuta la nivel național cu organismele de reglementare, ANCOM în România, privind tarife speciale.

Vodafone a aplicat deja o schimbare pentru cartele prepay. Astfel, sunt patru opțiuni, cu prețuri între un euro și opt euro, iar pentru cea mai scumpă primești 200 de minute sau SMS-uri și 1GB de internet. Minutele și SMS-urile nelimitate sunt disponibile doar în România. Așa, în cazul Orange, despre care e vorba azi, tariful convenabil e de 10 euro.

Mesajul de mai jos a fost primit de un utilizator și e informat că pe 9 octombrie îi expiră opțiunea. Relevant aici e că pentru opțiuni de șapte sau opt euro, beneficiile sunt disponibile doar în România. Pentru beneficii în roaming, în Spațiul Economic European, trebuie să folosești o opțiune de 10 euro. Ca abonament, ai Orange Me 11 fără telefon, care îți aduce 5GB de internet național, din care 2,4GB în roaming SEE. Ai și nelimitat minute și SMS-uri națioanle și în roaming în SEE, cu 300 de minute internaționale.

Roaming Orange 9 octombrie
Mesajul primit de un client Orange și publicat pe Reddit.

Schimbarea va fi activă oficial din 23 octombrie. Până atunci, pe site-ul operatorului încă sunt menționate cele două opțiuni de șapte și opt euro, care îți aduc și tarife mici la roaming în SEE. Astfel, ai fi primit 1,9GB, respectiv 2,1GB cu cele două. La cea de 10 euro, către care Orange își îndrumă clienții, îți asigură 2,7GB de internet mobil și 2.000 de minute sau SMS-uri naționale și internaționale către fix și roaming SEE. Din acestea, 300 de minute sau SMS-uri sunt și internaționale pe mobil UE.

Mai jos vezi opțiunile prezente acum pe site-ul Orange, atât prepay, cât și abonamente (cu telefon). 

Citește și: