Orange urmează ”trendul” și te lasă fără beneficiile de roaming

Orange urmează ”trendul” și te lasă fără beneficiile de roaming

După ce Digi a cerut posibilitatea de suprataxare și Vodafone a renunțat la beneficiile de roaming, este și rândul celor de la Orange să renunțe la aceste opțiuni.

Anul acesta a fost unul destul de important pentru operatorii telecom și pentru utilizatorii acestora, deoarece la nivelul Uniunii Europene s-a luat decizia de a se renunța la tarifele de roaming. Cei de la Digi au făcut o solicitare către ANCOM pentru a putea aplica suprataxarea în roaming, având în vedere că tarifele pe care le practică aceștia nu ar fi sustenabile fără suprataxare.

A urmat Vodafone, în cazul cărora poți găsi informații despre schimbare în partea de jos a acestei pagini. Aici apar detalii despre opțiunile de care ai parte, iar la capitolul roaming, mesajul care te întâmpină este următorul: Ofertele includ beneficii disponibile doar național.

orange
Sursă: /u/Hal_Nein_Thousand via reddit

Este rândul Orange acum, care te anunță pe pagina de roaming de la cartelele prepay că: ”Din 23 octombrie 2017 nu mai ai acces la serviciul de roaming în Spațiul Economic European din creditul disponibil în cont dacă ai activă în același timp și o opțiune cu beneficii naționale. De aceea, pentru a avea acces la serviciu, îți recomandăm să activezi o opțiune cu acces la roaming.” 

De asemenea, tot de pe site-ul Orange descoperi și o alternativă: ”pentru a avea acces în roaming și a utiliza din creditul disponibil pe cont când ești în străinătate, poți să dezactivezi opțiunea cu beneficii naționale activă, dar vei pierde beneficiile care nu au fost consumate până la data dezactivării.”

Citește și: