18 sept. 2017 | 15:07

Vodafone te lasă fără roaming la cartelele prepay

ACTUALITATE
Vodafone te lasă fără roaming la cartelele prepay

În urmă cu puțin timp, cei de la Vodafone au renunțat subit la beneficiile de roaming pe care le ofereau la cartelele prepay, fără prea multe detalii.

UPDATE: Avem și un răspuns de la Vodafone cu privire la modificările la cartelele prepay, redat integral mai jos.

Vodafone Romania a lansat recent noul portofoliu pentru utilizatorii de cartele preplătite, care include atât oferte pentru cei care folosesc serviciul de roaming, cât și pentru cei care nu au în plan sa călătorească în afara tarii. Opțiunile existente sunt aliniate la tendințele actuale ale pieței și au fost create respectând reglementările in vigoare. Detaliile noului portofoliu pot fi gasite pe www.vodafone.ro/roaming-prepay.

Schimbările de tarifare în roaming s-au produs la începutul acestei veri, după ce la nivel european, s-a luat decizia eliminării acestor costuri. Cu toate acestea, lucrurile n-au mers tocmai bine pentru toți operatorii, iar cei de la RCS & RDS au solicitat ANCOM posibilitatea de suprataxare a convorbirilor și traficului de net consumat în roaming, cel mai probabil din cauza tarifelor foarte mici practicate la nivel național, care n-ar oferi sustenabilitate per total.

La aproximativ trei luni de la introducerea noilor planuri tarifare, se pare că și Vodafone a luat o decizie împotriva curentului și a renunțat la oferirea de beneficii în roaming pentru cartelele prepay.

Dacă navighezi pe site-ul celor de la Vodafone, în secțiunea de promoții pentru cartele, vei putea consulta toate opțiunile disponibile, care au prețuri cuprinse între 5 și 12 euro. Navigând în partea de jos a paginii, găsești detalii despre opțiunile de care ai parte, iar la capitolul roaming, mesajul care te întâmpină este următorul: Ofertele includ beneficii disponibile doar național.

Pe de altă parte, dacă mergi în secțiunea roaming pentru cartele prepay, vei descoperi că ai posibilitatea să activezi serviciul, contra-cost și pe durate limitate de timp. Cu 1 euro poți activa serviciul de roaming, pentru a beneficia de tarife speciale disponibile pe pagina de aici, iar pentru 3, 6 sau 8 euro credit primești un număr variabil de minute și de MB în roaming, de la 100 de minute și 200MB de trafic la 200 de minute și 1000MB de trafic.

Am solicitat un punct de vedere din partea Vodafone și vom reveni cu detalii când acestea vor fi disponibile.