27 dec. 2017 | 10:47

Browserul perfect ca să scapi de site-urile care fac Bitcoin pe seama ta

ACTUALITATE
Browserul perfect ca să scapi de site-urile care fac Bitcoin pe seama ta

Opera nu a fost niciodată cel mai popular browser din lume, dar o viitoare versiune s-ar putea să atragă atenția internauților din diverse colțuri ale lumii datorită Bitcoin.

După diverse forme de malware și ransomware care au făcut înconjurul lumii în ultimii ani, internauții se confruntă cu o nouă problemă surprinzător de frustrantă. Au început să apară pe internet tot mai multe site-uri care îți folosesc resursele computerului pentru a mina criptomonede similare cu Bitcoin. 

Momentan, nu există o listă exhaustivă cu toate site-urile care apelează la acest mecanism. Mai mult decât atât, nu poți asocia comportamentul cu pricina doar unor site-uri de torrent sau download-uri ilegale. Tot mai mai mulți hackeri și-au făcut un scop în viață din a integra scriptul malițios în site-uri populare de streaming sau platforme online dedicate unui număr mare de activități. Ca urmare, crearea unei liste negre cu site-uri pe care să nu le mai accesezi pentru că la un moment dat ți-au folosit sistemul pentru minat Bitcoin nu reprezintă o decizie inspirată.

Într-o perioadă în care valoarea criptomonedelor a explodat și tot mai multe site-uri încearcă să se îmbogățească de pe urma ta, creatorii Opera au lucrat la o nouă versiune a îndrăgitului browser. Opera 50 se va lansa în curând și promite să remedieze problema site-urilor care îți țin procesorul în 100% de dragul minatului de Bicoin.

În loc să includă un mecanism gen AdBlock, Opera 50 va veni cu sistemul proprietar NoCoin. Algoritmul va bloca scripturile din site-uri care îți folosesc resurse sistemului într-un mod abuziv. Noua funcție va putea fi activată sau dezactivată în funcție de preferința personală. Dacă vrei să ajuți un dezvoltator și să permiți să-ți folosească PC-ul la minat criptomonede de tip Monero, vei avea această opțiune.

Una peste alta, cu Opera 50 ar trebui să ai o experiență online lipsită de frustrare, iar asta este cel mai important. Cei care nu mai au răbdare până la lansarea variantei finale de Opera, pot descărca varianta beta cu aceeași funcționalitate chiar acum de pe site-ul companiei. 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele