Tot mai multe site-uri îți exploatează procesorul pentru minat Bitcoin

Tot mai multe site-uri îți exploatează procesorul pentru minat Bitcoin

Un nou mecanism de minat Bitcoin este ancorat în site-uri populare și ajunge să-ți exploateze procesorul la maxim când te uiți la un film online.

Interesul în monezi criptografice a explodat în ultimii ani, iar creșterea spectaculoasă a prețului Bitcoin nu face decât să genereze și mai mulți speculanți. Mulți oameni apelează la gesturi disperate pentru a intra în posesia câtorva monezi și foarte mulți hackeri lucrează peste program pentru a mina diverse variante de cryptocurrency.

Un nou raport de la Symantec confirmă o creștere semnificativă a numărului de scripturi web care îți exploatează procesorului atunci când vizitezi site-uri aparent obișnuite. Fără să fii atent, temperatura sistemului crește, iar acesta începe să devină mai gălăgios, chiar dacă nu faci decât să te uiți la un film online sau încerci să descarci ceva de pe internet. Aceste scripturi pentru minat o monedă criptografică intitulată Monero au devenit foarte populare în ultimii ani și sunt folosite de hackeri în defavoarea soluțiilor de malware tradiționale care nu erau la fel de eficiente în a genera bani.

Unele aplicații antivirus au devenit destul de eficiente în a bloca astfel de servicii online, dar procesul de identificare devine destul de dificil, mai ales dacă software-ul de minat este ancorat în site-uri aparent nevinovate. De curând, un grup de hackeri a introdus un script de minat în pagina online a serviciului de streaming Showtime, foarte popular în SUA.

Majoritatea site-urilor care îți utilizează procesorul pentru minat folosesc un script intitulat Coinhive. Acesta este capabil să genereze Monero cu o eficiență suprinzătoare, proporțională cu puterea de calcul a procesorului. Pentru că interesul pentru Monero a crescut, același lucru s-a întâmplat și cu prețul monedei aparent necunoscute. În doar câteva săptămâni, a crescut de la 200 la 350 de dolari.

Deși Coinhive nu mai există în mod oficial deoarece a fost blocat de mai multe firme de securitate, scriptul din spate poate fi găsit în continuare online. Ideea este să fii un pic mai precaut când instalezi extensii de Chrome din surse necunoscute și să eviți The Pirate Bay. Creatorii site-ului de torrent au recunoscut că folosesc Coinhive pentru a genera bani.

preturi monero criptomonezi