OnePlus 5: nu știm când se lansează, dar se anunță a fi spectaculos și original

OnePlus 5: nu știm când se lansează, dar se anunță a fi spectaculos și original

OnePlus 5 ar trebui să ajungă pe piață în mai puțin de o lună, dar specificațiile sale au fost deja subiectul multor serii de zvonuri.

Noul vârf de gamă al celor de la OnePlus promite să facă tot ce este posibil să-și spulbere concurența. Într-o perioadă în care știm deja smartphone-urile de top de la Samsung, LG, Huawei sau Xiaomi, cei de la OnePlus sper să includă suficient de multe cuvinte cheie în specificațiile OnePlus 5 încât să iasă în față.

Spre deosebire de zvonurile cu care ne confruntăm zilnic despre un nou iPhone sau Galaxy Note, cazul OnePlus este diferit. Compania chinezeaacă a început deja de câteva săptămâni să ne confirme detalii despre viitorul gadget. Cel mai recent teaser face referire la procesor.

Deși nu ar mai trebui să fie o surpriză atâta timp cât vorbim de un terminal high end, oficialii OnePlus au confirmat că OnePlus 5 va fi construit în jurul unui Snapdragon 835. Acest SoC și-a găsit deja loc în mai multe telefoane, printre care și Galaxy S8. Până la finele lui 2017, sunt convins că se mai regăsi în multe alte smartphone-uri și tablete.

În mod previzibil, cei de la OnePlus sunt convinși că Snapdragon 835 va fi mai mult decât suficient pentru o experiență de utilizare lină, fără întreruperi și cu un grad sporit de eficiență. Managementul sarcinilor este atât de eficient în cazul noului Snapdragon 835, încât procesorul s-ar putea să fie ingredientul cheie pentru sporirea autonomiei.

Deși nu se poate spune că acest detaliu de fond a făcut vreodată probleme pe telefoanele recente, OnePlus speră că iminentul OnePlus 5 va avea un timp de răspuns cât se poate de mic al touchscreen-ului, iar aplicațiile ar trebui să pornească mai repede ca niciodată.

În privința amplasamentului senzorului de amprentă, CEO-ul Pete Lau a făcut o referință către faptul că OnePlus 5 va avea cititorul pe partea din față a aparatului. Această decizie este destul de ciudată, în contextul în care majoritatea creatorilor de smartphone-uri high end optează pentru poziționarea sa pe spate.

Citește și: