OnePlus 5 trece la Android Oreo înaintea telefoanelor Samsung

OnePlus 5 trece la Android Oreo înaintea telefoanelor Samsung

Samsung continuă să aibă o problemă majoră cu livrarea actualizărilor de Android, în timp ce companii mai mici precum OnePlus sunt mult mai eficiente.

Fiecare raport Google pentru distribuția versiunilor de Android confirmă că fragmentarea platformei create în Mountain View este rușinoasă și se datorează aproape exclusiv producătorilor de aparate. Atâta timp cât Samsung se ambiționează să personalizeze versiunea de Android pe care o oferă pe telefoanele din portofoliu, întotdeauna va întârzia enorm cu livrarea noilor variante de Android. 

În timp ce Samsung se chinuie să ofere niște versiuni beta de Oreo utilizatorilor de Galaxy S8 și Note 8 dornici de experimente, OnePlus tocmai a început distribuirea de Android 8 pe OnePlus 5. Toți cei care au penultimul smartphone de top al chinezilor, și-l pot actualiza cu Oxygen OS 5.0. Oxygen OS este numele interfeței dezvoltate de OnePlus, iar varianta 5.0 este construită pe Oreo.

Android Oreo 8.0 pe OnePlus 5 vine la pachet cu o serie stufoasă de noutăți utile pentru utilizatori. În plus, pe lângă funcții suplimentare, include cele mai recente patch-uri de securitate de la Google. Aplicația de captură a beneficiat de câteva schimbări ale interfeței, iar fotografiile imortalizate ar trebui să arate un pic mai bine datorită unui număr important de optimizări. Un nou efect pentru modul portret ar trebui să-ți facă selfie-urile un pic mai atractive. Raftul cu aplicații ar trebui de asemenea să fie îmbunătățit pentru a te ajuta să găsești mai ușor ceea ce cauți.

Backup-ul fotografiilor în cloud este facilitat odată cu tranziția la Oreo prin intermediul software-ului Shot on OnePlus. Noul firmware introduce un sistem prin care poți rula două aplicații în paralel una lângă alta – Parallel Apps. Secțiunea de acces rapid a aplicațiilor a fost îmbunătățită, iar optimizările pe partea de Wi-Fi și de economisire a bateriei ar trebui să-ți facă viața mai ușoară.

Noul update de firmware are aproximativ 1,6GB și poate fi descărcat de către toți utilizatorii de OnePlus 5 cu o conexiune stabilă la internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: