Obsesia pentru Bitcoin a depășit Facebook, YouTube sau Instagram

Obsesia pentru Bitcoin a depășit Facebook, YouTube sau Instagram

De câteva sute de ani, oamenii au fost fascinați de tehnici pentru îmbogățire rapidă, iar Bitcoin se pare că este cea mai bună soluție.

Este incredibil ce se întâmplă cu Bitcoin. Deși tot mai mulți analiști s-au aruncat la a afirma că interesul în moneda criptografică nu face decât să alimenteze o bulă care va exploda, momentan nu s-a întâmplat acest lucru. Mai mult decât atât, valoarea sa crește pe zi ce trece. În urmă cu o săptămână, anunțam cu surle și trâmbițe că un Bitcoin a ajuns la 10.000 de dolari. Până duminică, în ritmul actual, are toate șansele să ajungă la 20.000.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pentru o scurtă perioadă de timp, o monedă Bitcoin s-a tranzacționat cu 18.000 de dolari, conform celor de la 9to5Mac. Repercusiunile acestui fenomen cultural nu au întârziat foarte mult, iar primele efecte s-au văzut în magazinul virtual Apple.

Cei de la ReCode au fost primii care au sesizat că cea mai descărcată aplicație în Apple AppStore a devenit Coinbase. Progrămelul este un portofel digital pentru monezi criptografice precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin. Aplicația gratuită se afla pe poziția 400 în urmă cu aproximativ o lună, dar acum a depășit YouTube, Facebook Messenger sau Instagram. În mod tradițional, cele mai îndrăgite sunt aplicațiile aferente rețelelor sociale, dar se pare că fascinația pentru Bitcoin a reușit să atragă în acest domeniu și foarte mulți oameni care nu înțeleg foarte bine ”cu ce se mănâncă”.

Din luna decembrie a anului trecut, valoarea unui Bitcoin a explodat cu 2000%. A început anul la 800 de dolari, iar acum, gravitează în jurul valorii de 17500 de dolari. Vestea legată de poziționarea Coinbase în topul clasamentului din AppStore vine în aceeași zi în care un alt serviciu de tranzacționare online a fost spart de hackeri. NiceHash a pierdut într-un timp foarte scurt monezi Bitcoin în valoare de 64 de milioane de dolari.

bitcoin crestere pret