O dronă cu droguri a fost interceptată la un penitenciar românesc

O dronă cu droguri a fost interceptată la un penitenciar românesc

Nu este prima oară când aflăm informații despre o dronă cu droguri, dar aceste scenarii s-au desfășurat în trecut în Statele Unite și Anglia, nu în România.

Se pare că și românii au început să fie creativi când vine vorba de transportul mărfurilor de contrabandă către cei aflați în închisoare. Evenimentul cu pricina a avut loc în noaptea zilei de 21 februarie la penitenciarul Colibași din județul Argeș. Agenții închisorii au identificat o dronă ce survola zona de la aproximativ 100 de metri înălțime înainte să arunce un pachet. Pachetul a fost preluat imediat de către autorități și s-a constatat că acesta conținea droguri.

Gardienii de la penitenciar au chemat poliția de la Mioveni, acesta fiind cel mai apropiat oraș. În momentul în care agenții de poliție au ajuns la închisoare, drona încă mai era deasupra penitenciarului.”În continuare, o echipă formată din agenţi de la penitenciar, împreună cu echipajul de poliţie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburător pentru a fi scotocită zona. Cu această ocazie, în afara unităţii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de poliţie.” Aceasta a fost declarația subinspectorului Laura Olteanu – purtătorul de cuvânt al penitenciarului Colibași pentru Adevărul.  Cel care pilota drona de la distanță a fost identificat și arestat la câteva sute de metri de penitenciar.

Învestigația a fost preluată de agenții DIICOT la scurt timp după eveniment. Metoda livrării de marfă de contrabandă în închisoare prin intermediul dronelor nu este nouă, dar în România a mai fost folosită fără succes în doar două cazuri. Primul s-a desfășurat la Botoșani, iar al doilea la Galați. Printre lucrurile livrate s-au descoperit telefoane, cartele și stupefiante. Precizia necesară livării era atinsă prin intermediul camerei montate pe dronă. Doar câteva minute erau necesare pentru identificarea destinatarului, aterizare și decolare. Ar fi interesant de aflat câte inițiative similare au fost încununate de succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: